Installation av igus kablar och kedjor

Installation av igus kablar och kabelkedjor

Låt oss hjälpa dig med installation av igus kablar och kabelkedjor. Vi erbjuder en trygg och effektiv totallösning.

Företagsnytt

SPARA TID OCH PENGAR 

Det finns flera stora fördelar med vår totallösning eftersom arbetet utförs av kvalificerad personal med stor kunskap och erfarenhet. Effektiviteten vid installationen leder till kortare driftstopp och väljer du att ta del av vår service och support kan vi tillsammans förebygga oväntade produktionsstopp. Vi lägger stor vikt vid förstudien eftersom det är grunden för hela projektet. Varje projekt är unikt och kräver därför noggrannhet.

VI HJÄLPER DIG HELA VÄGEN

certifierad igus instrallatör

IGUS INSTALLATIONS-PARTNER

Båda våra partners IME och Elektroautomatik har genomgått utbildning hos igus i Tyskland och är därmed certifierade installatörer av igus produkter.  

Förstudie innan installation

1. FÖRSTUDIE

Låt oss göra en förstudie av er applikation. Vi tittar gärna i befintlig maskin och el-dokumentation för att hitta svaren. Men av erfarenhet krävs även en analys ”on site” för att fastställa förutsättningar och kunna ta fram den bästa lösningen. 

ritning

2. RITNING OCH OFFERT

När vi har samlat in all information från förstudien presenterar vi ritning och offert. Vi kan även leverera dessa i program som AutoCad och Elprocad. 

leverans installation

3. Leverans

Vi tillhandahåller produkter och levererar dessa efter önskemål, helt eller delvis monterade. Vi kan även tillverka specialanpassade lösningar inom el och mekanik.

Installation

4. Installation

I och med vår certifiering som igus installation partner garanterar vi en trygg, säker och effektiv installation. 

Service och Support efter installation

5. Service & Support

Vi erbjuder även service och supportavtal på våra installationer. 

SAMARBETSPARTNERS 

Vi jobbar tillsammans med IME och Elektroautomatik för att kunna erbjuda denna totallösning. IME har hög kompetens och lång erfarenhet av både mekanik och el och de har jobbat med igus produkter i över 15 år. Elektroautomatik har hjälpt stora och små företag att automatisera sin produktion sedan 1965. Vi ser stora fördelar att ha partners med bred kompetens inom både el och mekanik. Deras förståelse för synergin mellan kablar och kabelkedjor ihop med OEM Automatics produktspecialister gör denna totallösning möjlig. 

OEM Automatic SE

INDUSTRI-MEKANIK & ELTEKNIK

IME AB är ett industriserviceföretag som grundades 2004 och har 35 anställda med säte i Norrköping. Företaget är riktat mot såväl processindustri som annan tillverkande industri och fastighetsverksamheter. IME arbetar med tillverkning, montage samt underhåll inom områdena mekanik-elteknik-termoplast. IME:s målsättning är att med bred kompetens inom de olika områdena ge kunden den bästa totala lösningen för tillverkning, underhåll och installation. 

LÄS ARTIKELN OM SAMARBETET MELLAN OEM AUTOMATIC OCH IME HÄR

 

APPLIKATIONSEXEMPEL

OEM Automatic SE

ELEKTROAUTOMATIK

Elektroautomatik grundades 1965, har 127 anställda och är Sveriges största automationsinte­gratör. En helhetsleverantör inom automation med stor kompetens inom samtliga områden – från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation erbjuder de konsulter, maskiner, service och utbildning genom avdelningarna EA Consultant, EA Machine, EA Service och EA Academy.

LÄS OM SAMARBETET MELLAN OEM AUTOMATIC OCH ELEKTROAUTOMATIK HÄR

fryslager

READYCHAIN I FRYSLAGER

Kunden behövde ersätta sin nuvarande lösning och hörde då av sig till OEM Automatic. Frågeställningen började med kabelkedja och utvecklades till en readychain, kabelkedja med kablar installerade i kedjan. Behovet var sex stycken enheter som skulle installeras i ett fryslager r temperaturen var -25°C och dessutom 30 meters höjd. Detta gjorde att kunden intresserade sig för vår installationstjänst. Produkter togs fram enligt kundens specifikation och IME gjorde en förstudie på plats. Av de sex stycken enheter som skulle installeras kom vi överens om att vi skulle börja med att installera en enhet som sedan skulle utvärderas innan vi fortsatte med resterande enheter. Installationen var lyckad och man tog lärdom av den första enheten för att installera resten av enheterna så effektivt som möjligt. En spännande installation som krävde mycket av montörerna i den kalla lokalen.

dresspack

DRESSPACK PÅ INDUSTRIROBOTAR

En industrirobot jobbar i många fall dygnet runt och ett driftstopp kan innebära stora problem och kostnader. För att säkerställa att kablarna på roboten, främst axel 3 till 6, har en lång livslängd i krävande kontinuerliga rörelser används ett dresspack från igus. Vi på OEM Automatic har lång erfarenhet av att hitta rätt kablar och kedja för applikationen. Likaså återdragningssystem som beror helt på robotens rörelse och hastighet. Att produkterna installeras på ett korrekt sätt är avgörande för att roboten ska vara driftsäker. Våra partners är certifierade för att göra detta enligt instruktionsboken. När roboten är testkörd och eventuella kalibreringar gjorts lämnas den med varm hand över till kunden.

 

Läs mer om dresspack längre ner på sidan. 

produktionslinje

READYCHAIN MED ISENSE-FUNKTION I PRODUKTIONSLINJE

En produktionslinje får absolut inte ha ett oväntat driftstopp, det finns inte på kartan. Att ta reda på en kabelkedja och kablars status genom en visuell installation är i princip omöjligt. För att säkerställa produkternas status och förväntad hållbarhet används igus produkt isense. isense finns i flera olika modeller och har bland annat i uppgift att:

  • Övervaka kedjan och stoppa den innan något går sönder, till exempel om kedjan fastnar i något som lämnats på kedjan.
  • Ge feedback om att om X antal dagar är produkterna förbrukade och behöver bytas ut. På så sätt kan man enkelt planera ett driftstopp som påverkar produktionen så lite som möjligt.
  • Stoppa kedjan om exempelvis en kedjelänk går sönder. Kedjan stoppas då direkt innan flera delar går sönder och man kan enkelt byta ut den trasiga länken. All dokumentation om felet sparas på ett minneskort för senare analys.
 

Att detta system monteras korrekt är avgörande för att rätt data ska skickas ut till användaren.

 

Läs mer om isense längre ner på sidan. 

VAD ÄR ETT dresspack?

DRESSPACK RS

Ett dresspack har i uppgift att guida kablarna på ett säkert sätt. Kedjan skyddar kablarna och återdragningsfunktionen i dresspacket ser till att hålla kedjan ifrån roboten så att den inte fastnar och knäcks. Produkterna finns i flera varianter och beror helt på fyllning i kedjan, typ av robot samt rörelse och hastighet.

SWIRVEL ARM PÅ ROBOT

Swivel arm håller triflex-kedjan från roboten när roboten roterar i axel 1. En klockren lösning när det finns gott om utrymme i robotcellen.

VAD ÄR isense?

EC.B STOPPFUNKTION

EC.B känner om en kedjelänk skulle gå sönder och stoppar då kedjan direkt för att undvika att övriga komponenter i kedjan går sönder.

EC.P DRAGKRAFTER I KABLARNA

EC.P mäter dragkrafterna i kablarna som ligger i kedjan. Är kablarna felmonterade kommer dragkrafterna vara för höga, då alarmerar systemet alternativt stoppar kedjan.

Lär dig mer om varför det är viktigt att välja rätt!

- Från början!

Kolla även in inspoinlägget om hur du väljer rätt kabel och kedja!

vi jobbar med Installation

Jesper Svenler
Jesper Svenler
Säljledare, Kabel, Tranås
OEM Automatic SE Jesper Kampf
Jesper Kampf
Säljare, Kabel, Malmö
Patrik Bengtsson
Patrik Bengtsson
Säljare, Kabel, Tranås
Fredrik Salmin
Fredrik Salmin
Säljare, Kabel, Göteborg
Teknisk rådgivning
Jesper SvenlerJesper Svenler

Säljledare, Kabel, Tranås

075-242 42 37

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta