OEM Automatic SE
Publicerat: 2020-02-25

Installation av kabelkedjor

Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör med kontor i Göteborg och Skövde. Vi fick spana in de nya lokalerna i Skövde och passade på att prata med både Elektroautomatik och igus® om det nya samarbetet.

 

Produktnytt
Vi är på plats hos en av våra stora kunder i Skövde, där vi tillsammans med Elektroautomatik och igus® håller ett kundevent för att presentera vårt samarbete och nyheter från igus®. Det är bra uppslutning och ca 30 medarbetare hos kunden är på plats, alla med olika befattningar och roller. Det nya samarbetet mellan Elektroautomatik, OEM Automatic och igus® innebär att vi kan erbjuda våra kunder en totallösning inom installation av kabelkedjor.

Under förmiddagen har Richard Habering från igus® berättat om isense och dess fördelar. Richard har arbetat i 20 år på igus® och för två år sedan drog han igång arbetet med isense. Han arbetar idag med att resa runt hela världen för att utbilda och informera om isense och igus®. 

- Sverige är en stor marknad för smart plastic. Det är viktigt att reducera stopptiden i produktion, då det kostar mycket pengar, berättar Richard. Flera stora industrier i Sverige vill ha igång produktionen 24/7, då kan ett oväntat stopp i produktionen kosta massor med pengar. Här kan isense hjälpa till att minska oväntade stopp och minska stopptid. 
Richard tycker att engagemanget från deltagarna under förmiddagen har varit fantastiskt. 
- Det har varit stort intresse, otroligt djupa frågor och vi har fått med oss mycket feedback. 

Nya lokaler

Efter kundeventet åker vi tillsammans till Elektroautomatik som endast ligger ett par minuter bort. Urban Gustavsson från Elektroautomatik visar oss runt i de nya lokalerna och berättar att de började flytta in för bara två veckor sedan. De nya lokalerna i Skövde rymmer kontor för 100 personer och en montageyta på 4000 kvm. Urban arbetar som Affärsområdeschef för Service där de fokuserar mest på tjänster runt produktionsmaskiner. 
Elektroautomatik har varit kund till OEM Automatic under flera år, och nu tar vi tillsammans nästa steg och utvecklar samarbetet. 
- Samarbetet med OEM Automatic och igus® kommer få oss att tillsammans ligga i framkant när det kommer till ny teknik inom underhåll, berättar Urban. Självklart ger det också stora fördelar för kunden, fortsätter han. 

Fredrik Salmin, säljare på OEM Automatic och Urban har ett nära samarbete och berättar om kundnyttan med partnerskapet.
- Kunden får en helhetslösning. Från produkt, installation och service så finns vi där. Det ska vara enkelt för kunden. Vi är specialister på komponenter och Elektroautomatik är specialister på installation och service, säger Fredrik. 

Elektroautomatik har arbetat med igus® kabelkedjor i flera år och känner produkterna väl. Som ett ytterligare steg i det fördjupade samarbete fick representanter från Elektroautomatik åka ner till igus® i Tyskland för att utbildas ytterligare i produkterna. 
- Vi fick ännu mer kunskap och förståelse för att konfigurera produkterna och hitta rätt lösning till kunden. Nu är vi också igus®-certifierade, berättar Urban. 

OEM Automatic och Elektroautomatik har flera projekt på gång under året, och det första stora projektet installeras redan nu till helgen. Med det nya samarbetet erbjuder vi även installation och service av igus® chainflex kablar med 36 månaders garanti, readychain och dresspacks för robotar.

Fredrik och Urban ser positivt på framtiden och ser fram emot årets projekt. När vi summerar förmiddagens kundevent är de båda nöjda.  
- Bara att vi fick komma dit och presentera oss tillsammans var värdefullt, berättar Urban. Intresset från kunden var stort och det känns bra att vi hade representanter från både oss, OEM 
Automatic och igus® på plats. Vi kunde tillsammans svara på alla frågor och visa upp vår breda kompetens och expertis, avslutar Urban.

 
Teknisk rådgivning
Patrik BengtssonPatrik Bengtsson

Marknadsgruppschef, Kabel

070-493 61 26 070-493 61 26

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta