Detta är OEM Automatic AB

Vi marknadsför komponenter för industriautomation och erbjuder ett produktsortiment som är unikt både i bredd och djup. Detta skapar möjlighet för dig att minska antalet leverantörer. Vårt uppdrag är att tillsammans med tillverkare och kunder hitta de bästa och mest kostnadseffektiva lösningarna.

VÅR AFFÄRSMODELL

OEM Automatic strävar efter att vara en av de ledande aktörerna i norra Europa inom försäljning av komponenter för industriautomation.

Vi fungerar som våra leverantörers sälj- och marknadsorganisation på den svenska marknaden. Genom vår marknadsnärvaro, kunskap och service tillför vi ett mervärde till produkterna och blir på så sätt en värdeskapande länk mellan tillverkare och kunder.

Specialiserad organisation OEM Automatic

Specialiserad organisation

För att kunna erbjuda våra kunder hög produktkunskap och service är vår verksamhet uppdelad i sju produktområden. 

Varje produktområde är specialiserat på sitt sortiment och uppbyggt kring ett antal specialistfunktioner såsom försäljning, produktansvar, orderbehandling, inköp och leveransbevakning.

alt=””

Ledande varumärken

OEM Automatic marknadsför samtliga produkter under tillverkarnas egna varumärken, vilket utgör en garanti för hög kvalitet och prestanda. 

Våra tillverkare är specialiserade inom sitt område och ledande inom sin bransch. Detta innebär att vi kan erbjuda konkurrenskraftiga produkter med det senaste inom modern teknik. Genom att vara tillverkarens lokala organisation med fullt ansvar för all försäljning kan vi erbjuda ett unikt sortiment, med över 25 000 artiklar från mer än 100 ledande tillverkare. 

Aktiv sortimentsutveckling

Ett nära samarbete med våra kunder gör det möjligt att fånga upp de behov och krav som ställs på nya produkter.

Tillsammans med våra tillverkare diskuterar vi hur vi på bästa sätt kan möta framtidens krav på funktion och teknik. Vi arbetar också kontinuerligt med att bredda vårt sortiment med nya produktområden.

Logistikcenter, Höganloft, OEM Automatic

Effektiv logistik

Vårt logistikcenter ligger utanför Tranås och förser effektivt svenska, norska och danska kunder med leveranser. Vi kan leverera över 25 000 artiklar direkt från lager. Alla ordrar inkomna 15.30 levererar vi ut samma dag (via vår E-handel gäller 16.30).

Vår lagerpersonal ansvarar för att över 100 000 sändningar årligen kommer fram till våra kunder i rätt tid. Vi har som mål att uppnå 97 % leveransprecison till våra kunder och tillsammans med våra tillverkare arbetar vi kontinuerligt med att öka effektiviteten och vår servicegrad.

Föräldingsavdelningen OEM Automatics logistikcenter, Höganloft, Tranås

Kundanpassade lösningar

Vi på OEM Automatic ser till helheten av kundens behov och levererar gärna en komplett lösning. Genom att sätta samman två eller flera komponenter till en enhet förenklar och effektiviserar vi för er. Vår förädling producerar mer än 1 000 kundunika artikelnummer och 5 000 orders årligen. Detta innebär montage av mer än 500 000 enheter varje år.

Produktionen är kvalitetscertifierad, kostnadseffektiv och varje kundunik enhet dokumenteras med tydliga monteringsanvisningar.

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta