Logistikcenter - Snabba leveranser på dina villkor

Höganloft är namnet på vårt logistikcenter i Tranås. Det fungerar som en central logistikhub för OEM Automatic-bolag i Sverige, Norge och Danmark samt för OEM Motor, Telfa och Batteripoolen.

Vårt stora och centraliserade logistikcenter skapar en rad skalfördelar som är till nytta för såväl kunder och tillverkare som för oss. Framför allt är det mängden artiklar vi kan ha lagerförda och möjligheten att lösa komplexa leveranser från olika tillverkare. Även faktorer som kvalitet, leveranssäkerhet, miljöbelastning och möjligheten att möta specifika kundkrav möjliggörs genom att samla allt i en stor och central enhet.  

Logistik

om vårt logistikcenter

Cirka 30 000 artiklar lagerhålls som standard och det passerar mellan 30 000 och 35 000 unika artiklar genom Höganloft varje år, fördelat på över 300 000 orderrader. Vi är närmare 70 anställda, varav hälften arbetar på lageravdelningen och hälften på förädlingsavdelningen.

Högt ställda krav

Genom högt ställda krav uppnås en effektivitet och kvalitet i arbetet. Det kommer kunden till godo genom att rätt produkt levereras på rätt tid i enlighet med kundens leveransönskemål. OEM Automatic har som mål att uppnå 97 % leveransprecison till våra kunder och tillsammans med våra tillverkare arbetar vi kontinuerligt med att öka effektiviteten och vår servicegrad. 

Logistik
Solceller logistik

Miljöarbete

Miljöarbetet har varit viktig ända sedan logistikcentret byggdes. Vi har sedan start tagit aktiva beslut som är bra för miljön och använder oss av bergvärme, naturkyla och solenergi. Övrig energi som behövs är från fossilfri produktion. Andra exempel är att lasthusen är vädertäta, vilket innebär att det sluter tätt kring bilen för att inte släppa ut värme på vintern eller kyla under sommaren. På så sätt håller vi jämna temperaturer vilket är bra för både arbetsmiljö och energiförbrukning. Vi har moderna energisnåla LED- armaturer som också det ger en vinning både på energin och arbetsmiljön.

Vi anpassar oss efter kundernas önskemål

Vi strävar ständigt efter att skapa mervärde för våra kunder och vill att det ska vara så enkelt som möjligt att handla av oss. En order, en leverans och en faktura, vi är en logistikpartner som kan anpassa leveranserna. Vi får allt fler kundspecifika önskemål och levererar mer och mer speciallösningar. Till exempel att leveransen ska packas eller märkas på ett speciellt sätt. Det är något vi tycker är väldigt roligt, att möta kundens unika behov. Vi ser också en efterfrågan på förädlade produkter, något som vi också kan leverera.

Logistik
Logistik

Framtiden

Framtiden ser ljus ut och vårt stora logistikcenter möjliggör lagerhållning och leverans av såväl standardartiklar som kundunika lösningar. Vi jobbar med förbättringsarbete varje vecka, och tror på att vi alltid kan bli bättre. Det är roligt att vi får utrymme att ständigt utvecklas.

Lager

9 000

LAGERUTRYMME M²

Transporter

700

DAGLIGA LEVERANSER

Lagerförda produkter

30 000

LAGERFÖRDA PRODUKTER

Anställda

70

ANSTÄLLDA

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta