OEM Automatic SV IME
Publicerat: 2019-12-05

Nytt partnerskap skapar efterfrågad helhetslösning

OEM Automatic och IME går tillsammans och erbjuder en unik totallösning inom installation av kabelkedjor.

Produktnytt
IME har varit kund till OEM Automatic i flera år och nu tar vi nästa steg tillsammans och erbjuder våra kunder en totallösning. 
- Efterfrågan på totalprojektering blev större och större hos våra   kunder. Något som vi själva inte kunde erbjuda, säger Jesper Svenler, säljledare på OEM Automatic. 
- Vi behövde en partner i Sverige som hade rätt behörigheter och kunde ta totalansvar, fortsätter Jesper. Vi har haft en bra kontakt och god dialog med IME genom åren och det var i den relationen en idé om ett partnerskap började. 

Att samarbeta på det här sättet är nytt för både OEM Automatic och IME. Vi fick börja med ett projekt och testa oss fram. 
- Nu har vi en rad lyckade projekt i ryggen och känner oss trygga med samarbetet, säger Claes Turesson, VD på IME.

IME tar fullt ansvar och har de tillstånd och certifikat som krävs enligt svenska regelverk. Totallösningen innebär allt från el-dokumentation, projektering, produkter, installation, serviceavtal och support med reservdelar. 

- Vi har lärt oss mycket på vägen, berättar Jesper. Det har varit komplexa projekt och den största lärdomen är nog ändå att vi löste det, fortsätter han. 
Både Jesper och Claes tycker att årets olika projekt redan nu skapat en trygg och effektiv arbetsmodell. OEM Automatic, IME och igus® ser ljust på framtiden tillsammans.
I det senaste projektet var det helt ny utrustning för övervakning av kedjor & kablage - isense från igus® som installerades.

OEM Automatic är återförsäljare av igus® i Sverige och IME har lång erfarenhet och är duktiga på tillverkande industrier. Vi kompletterar varandra bra. IME har arbetat med kabelkedjor i många år och med igus® sortiment i över 15 år. Tillsammans kan vi erbjuda installation och totalprojektering av igus® kablar och kabelkedjor. 

Tillsammans åkte representanter från OEM Automatic och IME till igus® i Tyskland för att utbildas ytterligare i produkterna. 
- Vi fick lära oss igus® sätt att arbeta och är nu certifierade. 
- Vi har lärt oss mycket på vägen, berättar Jesper. Det har varit komplexa projekt och den största lärdomen är nog ändå att vi löste det, fortsätter han. 
Både Jesper och Claes tycker att årets olika projekt redan nu skapat en trygg och effektiv arbetsmodell. OEM Automatic, IME. 

FAKTA IME


Verksamhet: Tillverkning, installation samt underhåll inom mekanik & elteknik.
Grundades: 2004
Antal anställda: 35

IME AB är ett industriserviceföretag med säte i Norrköping. Företaget är riktat mot såväl processindustri som annan tillverkande industri och fastighetsverksamheter. IME arbetar med tillverkning, montage samt underhåll inom områdena mekanik-elteknik-termoplast. IME:s målsättning är att med bred kompetens inom de olika områdena ge kunden den bästa totala lösningen för tillverkning, underhåll och installation.
Teknisk rådgivning
Patrik BengtssonPatrik Bengtsson

Marknadsgruppschef, Kabel

070-493 61 26 070-493 61 26

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta