IO-Link
Publicerat: 2021-10-28

IO-link - Universalt, smidigt & enkelt

IO-link är det första gränssnittet för kommunikation med sensorer, givare och ställdon som är standardiserat internationellt. Vi på OEM Automatic hänger med i branschens utveckling och vi vill hjälpa dig att utveckla och effektivisera din process. IO-link kan ta dig en lång bit på vägen.

VAD ÄR IO-LINK?

Kortfattat kan man förklara IO-link som ett gränssnitt som förenklar kommunikation med sensorer, givare och ställdon. Det som särskiljer IO-link från andra liknande gränssnitt är att detta är standardiserat internationellt. Därmed behöver du inte fundera på om olika komponenter från olika tillverkare är kompatibla med varandra.
På pyramiden kan du se hur flera olika produkter kan kommunicera till samma master för att sedan skicka vidare denna informationen till en mjukvara som kan förädla informationen. Men det är även möjligt att skicka information direkt från sensornivå till mjukvara. 

Kunskap
Pyramid IO-Link

NIVÅ 3: INFORMATIONEN FÖRÄDLAS/SKICKAS

Informationen som kommer från nivå 1 eller 2 används här för att göra beräkningar gällande effektivitet, drifttid och kommande underhåll. Detta med hjälp av en mjukvara som sammanställer informationen. Härifrån kan du även styra och/eller konfigurera dina enheter längre ner i kedjan. 

NIVÅ 2: INFORMATIONEN SAMLAS IN

Informationen samlas in med hjälp av en master till exempelvis en PLC som kan placeras ute i industrin. Detta gör att man slipper flera långa kabeldragningar vidare till maskinnivå. Du kan också konfigurera sensorerna på distans. Du slipper då att gå ut i industrin och justera inställningarna.

NIVÅ 1: SENSORER

Smarta sensorer ute i industrin kommunicerar information vidare till nivå 3 på ett enkelt och effektivt sätt tack vare IO-link. Sensorerna kan också konfigureras på håll tack vare att IO-link gör produkterna ”smarta”.

VAD ÄR SÅ BRA MED IO-LINK?

IO-link gör att du kan samla in information från dina sensorer men också att du kan konfigurera dessa på distans. Vid underhåll är det också enkelt att byta ut produkten som får samma inställningar som den utbytta produkten - enkelt och tidseffektivt. Oplanerade driftstopp vill undvikas och när du väl planerar att stanna produktionen, vill du ha möjlighet att byta ut flera produkter samtidigt. Med hjälp av IO-link kan du se status på dina produkter. Dessutom gör enkelheten med IO-link att färre fel inträffar när systemet ska kopplas ihop. Oavsett fabrikat så kan alla dina produkter samarbeta tack vare det gemensamma gränssnittet IO-link vilket gör att du sparar in tid och resurser på integration och översättningar mellan olika protokoll.

REDUCERA kostnader

spara pengar med IO-link

FÅ UT FULL potential

Full potential

ÖKA produktivitet

produktiv

EFFEKTIVARE underhÅll

Underhåll

IO-Link hos oem automatic

Hos oss finner du ett brett utbud av olika produkter, spetskunskap inom olika områden och dessutom en partner som har stor kunskap när det kommer till integration.  
Produkter, Kunskap och Integration

PRODUKTER

OEM Automatic har många olika produkter under samma tak och vi har produktansvariga som är proffs på just sina produkter. Utöver kunskap har vi också ett stort intresse för utvecklingen i branschen. Vi vill kunna erbjuda dig de bästa produkterna för just dig och din process. 

KUNSKAP

Utöver vårt stora sortiment av produkter har vi även massvis med kunskap på lager. Vi har produktansvariga för alla våra produkter som besitter god kompetens för just sina produkter. Bakom våra produktansvariga finns alla våra tillverkare som gärna hjälper till i mer komplicerade och svåra projekt. 

INTEGRATION

Vi samarbetar till exempel med Ambient Technomancy som är en partner som tillför mycket kunskap och erfarenhet när det kommer till integration. Det handlar ju nämligen om att koppla ihop olika smarta produkter som har möjlighet att leverera information. Denna information vill du också kunna förvalta för att gynna processen och/eller ha möjlighet att konfigurera dina produkter. 

BRETT SORTIMENT OCH LÅNG ERFARENHET

Det finns en hel del möjligheter att effektivisera din industri tillsammans med oss då vi har ett brett sortiment och mycket kunskap under samma tak. Nedan ser du vårt utbud av IO-linkprodukter. Kolla även in mer om vårt IO-linkteam som ska bidra i vår satsning med utveckling, bredd och inspiration. 
Robotlösning IO-Link

Hur gynnas din process av IO-link i dessa produkter? 

 

check Optimera energiförbrukning och förhindra stillestånd

check Med IO-link får du ut data för alla olika komponenter i samma enhet

check Sätt brytpunkter i enheten enkelt genom display eller program via IO-link

check Integrerad dataloggning som kan användas för att spara driftdata

check När det kommer till sensorer kan varje parametreras oberoende tillverkare av IO-link-master

check Vid komponentutbyte identifierar och konfigurerar sig enheten automatiskt

check IIoT ready!

SENSOR & MASKINSÄKERHET

Tryck & Flöde

KONTAKTA OSS! 

Linus Öberg är vår kontaktperson när det kommer till IO-link. Han har stor kunskap och erfarenhet av IIoT och insamling av data. 
Han kan hjälpa dig att komma igång med IIoT och IO-link. 
kontakta Linus

Kolla IN ANNAT I INSPO!

Teknisk rådgivning
Linus ÖbergLinus Öberg

Produktansvarig, Elskåpskomponenter

076-527 82 98 076-527 82 98

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta