OEM Automatic
Publicerat: 2019-05-29

samarbete för smartare säkerhet

I över 25 år har Domino Sweden levererat märkutrustning till svensk industri och är idag ledande leverantör av industriella skrivare för kodning och märkning. Dominos servicekontor är strategiskt placerade över hela landet och 90 % av kunderna nås inom två timmar.

Kundcase
I Linköping ligger Dominos svenska huvudkontor med fullsortimentslager, reservdelar och förbrukningsmaterial. Tack vare en ökad efterfrågan fokuserar nu Domino allt mer på kundanpassade lösningar och solutions. Vi träffade Robin Erlin på kontoret i Linköping för att prata säkerhets-PLC. Robin arbetar som projektledare och konstruktör och har varit på företaget i sju år.
 
OEM Automatic och Domino har samarbetat i många år och Domino köper produkter från flera av våra produktområden. Det var egentligen under ett möte kring en annan produkt som Oskar Hermansson, säljare på OEM Automatic, presenterade en av våra produktnyheter: Safety Simplifier. Ett säkerhets-PLC som erbjuder ett enkelt sätt att bygga skyddssystem för mobila och fasta maskiner, helt trådlöst. Domino började med att testa ett säkerhets-PLC tillsammans med SRF-brytaren på en maskin. Efter testperioden utvärderades produkten och resultatet blev bra.  
 
Kunden slipper bygga en separat kapsling eftersom säkerhets-PLC:t har integrerade tryckknappar. Tryckknapparna byggs självklart efter kundens önskemål och behov. Med Safety Simplifiers trådlösa programmering skapas också mycket möjligheter. Flera maskiner kan enkelt kopplas ihop och det finns möjlighet att enkelt, med hjälp av programmering, förbättra maskinen. Det blir också mindre kabeldragningar vilket minskar kundens installationskostnader. Tidigare byggdes PLC in i varje maskins elskåp, men Safety Simplifier sätts direkt utanpå maskinen. Idag finns Safety Simplifiers i bruk hos flera av Dominos kunder. 


Hur fungerar samarbetet med OEM Automatic?
Vi programmerar allt själva men har fått väldigt bra support från OEM Automatic, både genom säljare och produktansvarig. Varan finns också på lager hos OEM Automatic vilket gör att leveranstiden är kort.

OEM Automatic
OEM Automatic

Vad tycker ni om produkten?

Safety Simplifier är lätt att programmera och väldigt nätt. Den är både smidig, snygg och är en enkel produkt att hantera.  

Berätta om resultatet?
Vi blev väldigt nöjda med Safety Simplifier och hur den fungerade. Det är nu en standardlösning för oss, det är lätt att felsöka. Vi använder mycket tryckknappar i våra applikationer. Det gör att vi sparar både tid och pengar med Safety Simpilifier eftersom det är integrerat. Varje gång det krävs ett nödstopp i en applikation, använder vi numera Safety Simplifier. 

Vad arbetar ni med just nu?
Vi har ett nytt affärsområde som vi kallar Domino Special Solutions. Det är bland annat i dessa applikationer som vi använder produkter från OEM Automatic. Vi har ställts inför situationer där vi inte bara fått i uppgift att montera skrivare, utan även integrera kompletta stativ och kringutrustning i befintliga produktionslinjer – givetvis speciellt anpassat efter kundens specifika behov. Att kunna erbjuda bra service och support har alltid varit viktigt för oss på Domino. Avslutningsvis säger Robin att Special Solutions är Dominos nästa steg mot att kunna erbjuda marknaden ytterligare en tjänst och vara en del av en hållbarare märkning.
 
Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta