CornerEye visar doda vinkeln
Publicerat: 2021-08-10

CornerEye visar döda vinkeln

Johnny Cardell som äger åkeriet Lenhovda Fjärrtransporter AB har alltid värdesatt säkerheten och tycker att CornerEye verkligen bidrar då den annars döda vinkeln nu blir synlig på en skärm i kupén.

Kundcase
se filmen här!
Åkeriet Lenhovda Fjärrtransporter ligger i Lenhovda i Småland och startades 1979, där Johnny varit med från första början. Det är ingen tvekan om att Johnny gillar sitt jobb och han betonar att det är det fria och sociala som är det bästa med yrket. Han är idag 70 år, har haft eget företag i 42 år och kört en hel del lastbil i sina dagar. Transporterna går numera mestadels mellan Lenhovda upp till Stockholm men tidigare har det varit längre turer som då även inkluderade Norrland. 

CornerEye för ökad sikt och säkerhet

Johnny önskade öka säkerhetsnivån på fordonsflottan och i det läget hittade han CornerEye från Orlaco i en annons från oss på OEM Automatic och tyckte direkt att denna produkt skulle passa honom och hans åkeri perfekt. 

Han berättar om situationer i storstäderna där cyklister och bilar kör in framför lastbilen, detta är problematiskt, framför allt när det gäller cyklister. De är väldigt svåra att se eftersom föraren sitter så högt upp i lastbilen och skulle en olycka ske är cyklisten väldigt oskyddad. Johnny har flera kameror på sin lastbil och har tidigare haft en annan kamera för att visa döda vinkeln. CornerEye har dock förbättrat sikten då den ser hela hörnet. Han ser det som en liten investering med tanke på att det kan rädda liv.

”Pengarna är en liten del på en bil som kostar jättemycket. Att kunna rädda liv är ovärderligt”


Jag begriper inte varför inte fler har det, säger Johnny under intervjun. Pengarna är inte så stora i det hela på ett fordon som redan är en stor investering och som dessutom kan det rädda liv. Det är en kanongrej!

Enkel montering och installation

Lastbilen som är en Volvo FH4 Globetrotter är från Finnveden i Växjö där också Corner eyekameran monterades. Enligt Johnny och Andreas Friberg, produktansvarig för just Orlacos produkter hos oss på OEM Automatic, var det inga större svårigheter att montera och installera kameran. Detta trots att det var första gången för montören.

Läs mer om CornerEYE!

  • 270° synvinkel

  • Plug and Play

  • 12V-24V

  • Aerodynamisk design

Kamerasystemet som ger dig en överblick över “dödavinkeln” både framför och på sidan av lastbilen. Förebygg olyckor med hjälp av CornerEye, med detta unika kamerasystem har du ständigt koll på cyklister, gående, föremål och vad som helst annat som kan tänkas dyka upp i den dagliga trafiken.

Teknisk rådgivning
Andreas FribergAndreas Friberg

Produktansvarig, Maskin

076-527 84 27

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta