svemester i Tranås
Publicerat: 2021-05-06

Svemester i Tranås

I den alldeles lagom stora småstaden Tranås startades 1974 ett företag som kom att heta OEM Automatic. Vårt huvudkontor ligger fortfarande kvar i denna stad och eftersom svemester mycket troligt är aktuellt även i år vill vi passa på att lyfta vår hemstad som en värdig destination. Välkomna till Tranås!

Företagsnytt

FINNS DET NÅGOT SOM PASSAR DIG?

Tranås – på gränsen mellan Småland och Östergötland. Här blandas urskog med öppna, levande kulturlandskap. Vi kan faktiskt skryta med att ha en insjöskärgård med 365 öar. Sjön Sommen med sina fantastiska fiskevatten toppar listan över uppskattade naturtillgångar. Svampmarkerna, naturreservaten och jaktmarkerna står inte långt efter. Tranås är hemvist för 19 000 personer och invånarna upplever närhet till varandra, kulturen, naturen, shoppingen och till sjön Sommen. Många som besöker Tranås blir överraskade av det breda shoppingutbudet. Utmed Storgatan, som löper som en ryggrad genom stan, strosar du in i och ut ur genuina butiker och njuter av ”Sveriges bästa småstadsshopping.” Gillar du en aktiv fritid hittar du det mesta du kan önska i Tranås. Förutom vår varierande natur som erbjuder fantastiska möjligheter till paddling, cykling, båtliv finns en mängd arenor för träning och tävling.

1974 FÖDDES OEM AUTOMATIC I TRANÅS

Två familjer förverkligade sin dröm när de startade sitt familjeföretag i Tranås 1974. Hans och Siv Franzén samt Agne och Inger Svenberg flyttade då från Stockholm till norra Småland. Anledningen var bland annat att det var billigare att starta företaget här men också för att det var lika nära både till Stockholm, Göteborg och Malmö. Från start har det varit viktigt med den personliga försäljningen och att följa marknadens och branschens utveckling. Än idag genomsyrar grundarnas ambitioner företaget och vi vill att våra kunder med hjälp av vårt engagemang, erfarenhet och kunskap ska få de redskap som behövs för att utveckla, förbättra och uppnå sina mål

Här ligger Tranås
Sommen vid Tranås
Sjön Sommen
Naturen vid Tranås

finns det NÅGOT SOM PASSAR DIG?

Karta över Tranås och Sommen

1. Upptäcka i stan - Tranås 

I staden kan du strosa runt i vackra parker bredvid Svartån som slingrar genom staden, eller besöka museum och gallerier. Du kan finna hantverk i olika former och uppleva fantastiska smaker i några av alla bagerier eller i delikatessbutiken. 
 

2. SHOPPING - STORGATAN, TRANÅS

En av de mest populära attraktionerna i Tranås är ”Sveriges bästa småstadshopping”. Storgatan som är kantad av mysiga butiker har ett förvånande brett utbud med genuina butiker. Förr i tiden kallades Tranås “Lilla Paris”, mycket tack vare Storgatans handel.

3. BOENDE - TRANÅS MED OMNEJD

Här finns boende som passar de flesta, både när det kommer till pris och tycke. Badhotellet exempelvis har en lång historia och var från början ett kurhotell, ja ett av Sveriges äldsta. Det finns även andra hotell, vandrarhem, stugor, camping eller varför inte sova under bar himmel? Det finns flera vindskydd i vacker miljö.

4. AKTIVITETER - TRANÅS, TORPÖN & ASBY

Föreningslivet är brett och intresset brinnande. Här kan du njuta av en löp- eller cykeltur i vacker natur, frisbeegolf, wakeboard, höghöjdsbana på Torpön och padel i stan. På vintern har vi även en skidbacke inte långt ifrån stan. 

5. GOLF - NORRABY, TRANÅS

Tranås GK bjuder inte bara på fin golf i vacker sjönära natur, utan också på en matupplevelse av rang. Att maten är uppskattad kunde vi senast läsa i Svensk Golf, som efter ett besök i Tranås gav vår golfrestaurang 6 peggar av 5 möjliga.

7. BOXHOLM II - SJÖN SOMMEN

Upplev Sommen med vedeldad ångbåt. S/S Boxholm II är ett av Sveriges äldsta – och sista – vedeldade ångfartyg. Sedan 1904 har hon trafikerat Sommen, först som timmerdragare, nu som passagerarfartyg. Sommartid kryssar hon runt på Sommen med olika teman och besöksmål. 

8. FÄRJELÄGET - SJÖN SOMMEN

Färjeläget på Torpön är den givna samlingspunkten i sjön Sommen. Njut en sommartallrik på restaurangen, testa höghöjdsbanan, besök naturum Sommen och kolla på båtlivet i gästhamnen. På Torpön finns markerade vandringsleder med mycket vacker utsikt, allt från mysiga stigar till höga klippor bredvid vattnet.

9. SKÄRGÅRDEN - SJÖN SOMMEN

Åk båt bland de cirka 365 öarna i sjön Sommen. Vill du ta dig fram för egen maskin finns det kajak och kanadensare, men även rodd-, segel- och motorbåtar att hyra, kontakta turistbyrån Tranås Direkt.

10. NATUR - TRANÅS MED OMNEJD

I Tranås blandas urskog med öppna, levande kulturlandskap. Väl bevarade bruksmiljöer, markerade vandringsleder och slingrande cykelslingor i vildmark eller på landsväg. Låt pulsen gå ner eller ge dig själv en adrenalinkick. Naturen kring Tranås ger en inspirerande blandning för alla.

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta