Publicerat: 2021-12-02

Hallå där Eva Gäfvert

Eva Gäfvert jobbar som produktansvarig på produktområde Tryck & Flöde på OEM Automatic. Med över 30 år i branschen har hon stor kunskap och erfarenhet inom nivåteknik.

Företagsnytt

Hej Eva! Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Den ser nog likadan ut som för de flesta som jobbar på kontor. Jag börjar dagen med att kolla mejl och det kan ta sin tid. Det dyker ofta upp frågor som kräver en del problemlösning. Frågorna kan till exempel vara vilken nivågivare som passar kundens behov, ibland är det enkelt att svara på men många gånger stöter man på problem på vägen. Då blir det en dialog med kunden, säljaren och leverantören för att tillsammans ta fram den bästa lösningen. Jag arbetar också en hel del med frågor om underlag, godkännanden och dokumentation.

KAN DU FÖRKLARA NIVÅTEKNIK FÖR NÅGON SOM INTE HÖRT DET INNAN?
På ett enkelt sätt kan man säga att nivåteknik handlar om att du kan se hur mycket bensin du har i bilen och att du har lagom mycket vatten i toalettanken. Det finns tankar överallt för dricksvatten, avloppsvatten, kemikalier och bränsle där nivån måste övervakas. Process- och industrikunder behöver ingen närmare förklaring eftersom de oftast redan har bra kunskap. När de kontaktar oss söker de en lösning på sitt problem och hjälp med att ta fram rätt nivågivare för deras applikation.

HUR KOMMER DET SIG ATT DU BÖRJADE JOBBA MED NIVÅTEKNIK?
Slumpen! Jag började som innesäljare på ett företag som hette Initrol och där kom jag i kontakt med Kübler som sedan följt mig genom arbetslivet. Jag hoppade på som säljare där för jag tyckte det lät roligt. En av cheferna tog med sig agenturen och bildade Kübler Svenska AB och jag började där. Kübler Svenska AB förvärva­des av OEM Automatic 2014 och på den vägen är det. Varför jag blev kvar så länge på KSAB beror på att det var ett litet företag med varierande arbetsuppgifter och nära relation till leverantören. Att arbeta med nivåteknik innebär att man bör ha bred teknisk förståelse och kunskap och det passar mig.

DU HAR ARBETAT MED NIVÅTEKNIK I ÖVER 30 ÅR, HUR HAR BRANSCHEN FÖRÄNDRATS?
Den största förändringen är hur vi arbetar. Digitaliseringen har såklart påverkat arbetssättet och underlättat kommunikationen. Det blir en snabbare besluts­process med mejl och digitala ritningar. Däremot har inte den nivåtekniken jag arbetar med genomgått någon större revolution. Att mäta nivå idag med flottör är rätt likt som när jag började. Eftersom nivåmätning med flottör har funnits i långt över 50 år och fortfarande är efterfrågat så är det i min mening ett vinnande koncept. Enkelt underhåll och montage samt bygger på en enkel teknik som är lätt att förstå. I min mening är flottörtekniken också hållbar eftersom det finns nivåvakter, nivågivare och nivåindikatorer som fortfarande fungerar utan problem i processer efter 20 år.

eva gafvert

"ATT ARBETA MED NIVÅTEKNIK INNEBÄR ATT
MAN BÖR HA BRED TEKNISK FÖRSTÅELSE OCH
KUNSKAP, DET PASSAR MIG.”
 


KAN MAN SÄGA ATT DU ÄR EXPERT PÅ NIVÅTEKNIK?
Det finns många olika tekniker att mäta nivå på och det finns alltid någon med hög kompetens inom varje teknik. Vad jag däremot kan säga är att jag har mångårig erfarenhet och stor kompetens att lösa problem med flottörtekniken. Lång er­farenhet innebär såklart kunskap om andra nivåtekniker också, så jag kan hjälpa kunden med vägledning att hitta rätt teknik för att lösa deras problem.

VAD GÖR DU PÅ DIN FRITID?
Jag gillar långa skogspromenader och till våren blir det danspass eller annan gruppträning. Vi har hus med trädgård så det finns alltid något att pyssla med. Jag har inte gröna fingrar så jag är lycklig för allt som växer. Jag ser fram emot att få testa på segelflygning igen nästa sommar för att se om mina gamla kunskaper sitter i. Min bror har börjat flyga igen så nu har jag chansen. Jag hade certifikat i 10 år så det ska bli spännande

VAD HAR DU SAKNAT MEST UNDER PANDEMIN?
Den sociala biten, att träffas obehindrat och att inte behöva tänka på att undvika att vistas i miljöer med för många människor. Detta gäller både privat och i jobbet.

TAR DU MED DIG NÅGRA LÄRDOMMAR FRÅN PANDEMIN?
Livet blir mindre stressigt när man jobbar hemifrån, med tanke på restiden man sparar in till och från arbetet. Jag försöker leva i nuet och vara tacksam för det jag har. Jag har också fått upp ögonen för vad som finns i Sverige med fina stränder och små pittoreska städer. Att se och uppleva vackra platser i Sverige har verkligen gett mersmak.

MINNS DU NÅGOT PROJEKT SOM HAR VARIT EXTRA ROLIGT?
Det är speciellt kul att få vara med på hela resan i projekten, från start till mål. Ett projekt var att ta fram en nivågivare till Tetra Pak. Jag var involverad i projektet när jag började arbeta med nivåteknik och projektet var färdigt ungefär tio år senare och nivågivaren säljs fortfarande. Det som är bra med projekt är att kun­skapen ökar om både egna och andras produkter och applikationer.

VAD ÄR DET BÄSTA MED DITT JOBB?
Det är att jobba tillsammans med våra kunder för att hitta den bästa lösningen för just deras nivåproblem. Jag uppskattar att få arbeta nära kunderna och lära mig nya saker hela tiden. Alla trevliga kollegor är såklart en viktig del i att jag trivs så bra.

Teknisk rådgivning
Eva GäfvertEva Gäfvert

Produktansvarig, Tryck & Flöde - Process

076-527 82 61

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta