Elskåpskomponenter Elskåpskomponenter
2018-12-10

Smart sensor för temperatur och fuktighet

OEM Automatic Stego sensor
Smart Sensor CSS014 är en kompakt nyhet från STEGO som kombinerar tre funktioner i en: sensor, gränssnitt och sändare. Sensorn använder de senaste standarderna för mikroteknik och mikrosystemteknik som används i intelligenta sensorer av små storlekar.

Smart Sensor CSS014 registrerar elektroniskt temperatur och luftfuktighet för att sedan omvandla de uppmätta värdena till en analog 4-20 mA-signal. Ett annat standardiserat gränsnittsformat som är möjligt är till exempel I/O-Link. Ett digitalt gränssnitt för små givare och ställdon med punkt-till-punkt förbindelse. De omvandlade värdena kan användas eller vidarebehandlas av en kontroll- eller övervakningsenhet, exempelvis ett PLC.

Det angivna temperaturmätningsområdet är -40 till +60 °C men andra temperaturområden kan eventuellt erbjudas på begäran. Mätområdet för luftfuktighet täcker 0 till 100 % RF. Den intelligenta sensorn är dock inte begränsad till temperatur och fukt utan kan utrustas med ytterligare funktioner såsom beräkning av daggpunkt, mätning av luftflöde, dammförorening eller gaser i allmänhet.

Användningsområdena är många, även för applikationer i tuffa miljöer såsom vindkraft. Då data överförs till ett kontrollcenter eller övervakningsenhet trådlöst eller via anslutningskabel lämpas även sensorn för fjärrövervakning. 

  • Analogt gränssnitt
  • Kompakt storlek
  • Hög precision
  • Snabbanslutning med M12-kontakt
  • Brett mätområde

OEM Automatic Stego skiss
Teknisk rådgivning
Mathias ThorbergMathias Thorberg

Säljare, Elskåpskomponenter

075-242 42 57

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta