Kabel efter dina behov
Publicerat: 2021-07-05

Kabel efter dina behov

Vi på OEM Automatic jobbar med ett flertal världsledande kabeltillverkare, alla med sina respektive standardsortiment. Det ger oss en bred portfölj att erbjuda våra kunder men trots detta finns det ibland behov av kabel som inte existerar på marknaden och då hjälper vi dig att ta fram en kundunik lösning. Det kan gälla allt från små justeringar till mer tekniska anpassningar.

I vårt sortiment vänder vi oss främst till tillverkande kunder. Vi har kablar för fast, rörlig och högflexibel installation. Vår målsättning är att sortimentet ska innehålla ett brett urval, för både nationell och internationell standardisering. Högflexibel kabel är framtagen för permanent användning i rörelse och används främst för förläggning i kabelkedjor. Vi har ett stort lager med kabel inom de vanligaste förekommande modellerna för omgående leverans.

Kunskap

Har du en applikation där kabeln är den svaga länken?

Vi förstår de påfrestningar kablar utsätts för och hur processen påverkas om dessa inte skulle hålla för sin uppgift. Därför lägger vi stor vikt i att finna rätt kabel för just dig och dina behov. Vi har tillsammans med våra kunder och tillverkare tagit fram otaliga kundunika lösningar för tuffa miljöer. För att kunna ta fram rätt kabel för applikationen har vi ett internationellt kabelteam som delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

"Tillsammans skapar vi en kabel efter dina behov som hjälper dig med en produktion utan oplanerade driftstopp."

- Peter Nordell, produktchef på produktområde kabel

Kundunika kablar i truck

Tillsammans hjälps vi åt att hitta din kundunika kabel som passar dina behov

 

Pratbubblor

1

Vi på OEM Automatic och du som kund konstaterar att det krävs en kabel som inte finns i befintligt sortiment men att det är intressant att ta fram en kundunik kabel.

Volymer

2

Vi ser över era behov tidigt i projektet för att säkerställa om behovet är fast eller löpande, men även för att lägga upp produktionen på bästa sätt.

Specifikation

3

Vi utgår från dig som kund och här är det viktigt med en tydlig specifikation och kravställning för att få med alla avgörande parametrar för att ta fram en fungerande produkt.

Tidsplan

4

Vi värdesätter en god kommunikation och det är viktigt att skapa en förståelse för varandra och projektet för att ha möjlighet att slutföra projektet inom tidsplanen.

Leverans

5

När specifikation och volymer är bekräftade görs en priskontroll på kabeln. Efter godkännande av priskontrollen tas i regel en provbatch fram och skickas till kunden som får bekräfta att produkten uppfyller kraven.

Handskakning

6

När produkten är godkänd av dig som kund skapas ett nettoprisavtal. I projekt där leveranstider är avgörande diskuterar vi även avrops- eller säkerhetslageravtal. När vi är överens kan produktionen av den kundunika kabeln starta.

VAD BEHÖVER DU TÄNKA PÅ INNAN EN KUNDUNIK KABEL SKA tillverkas?

Innan en kundunik kabel kan tillverkas behöver du som kund tänka igenom vilka krav och specifikationer din kabel behöver klara av. Det är viktigt med en tydlig specifikation och kravställning för att få med alla avgörande parametrar för att ta fram en fungerande produkt.

Detta kan vara bra att tänka på när specifikationen ska göras:

 • Applikation
 • Antal ledare
 • Ledararea
 • Om/hur den ska vara skärmad
 • Vilken miljö ska kabeln användas i
 • Temperatur
 • Kemikalier
 • Finns det krav på material
 • Finns det krav på godkännanden
 • Böjningsradie
 • Speciell märkning
Teknisk rådgivning
Peter NordellPeter Nordell

Produktchef, Kabel

076-527 81 18

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta