OEM Automatic ASO
Publicerat: 2020-10-14

Anpassad säkerhet med ASO

Med hjälp av ASO kan du anpassa din säkerhetsmatta eller säkerhetsbumper till din applikation. Beroende på hur området du ska skydda ser ut så hjälper vi dig att skräddarsy en lösning för bästa möjliga skyddsfunktion.

Kunskap
OEM Automatic ASO sakerhetsmattor

Säkerhetsmattor används för att säkra av farliga områden. Säkerhetsmattor är enkla att installera och utmärker tydligt skyddsområdet. Till skillnad mot t.ex. laserscanners är de okänsliga mot dammiga/rökiga miljöer samt där det finns risk att mindre föremål exempelvis spån faller ner i riskområdet.

Med ASOs säkerhetsmattor kan du både välja vilken storlek och form du vill ha för att säkra av det farliga området på bästa sätt. 

OEM Automatic ASO rund matta

Behöver du en rund form är det fullt möjligt. 

OEM Automatic ASO matta anpassad

Skulle du behöva ha ett hål i matten kan man lösa det med en matta som exempelvis ser ut så här.

OEM Automatic ASO matta LED

Det går även att få mattan med LED-ramp. Detta för att förenkla och tydligare visa vilket läge din maskin är i. Den kan till exempel lysa grönt när maskinen är i full gång, blinka gult när man kommer inom ett visst område och rött när den har stannat. 

Ett annat alternativ du kan få på mattorna är olika zoner. Detta kan vara användbart om maskinen du vill skydda inte är farlig förrän du kommer riktigt nära. En zon kan till exempel installeras för att maskinen ska gå ner i lågfart medan den andra zonen stänger av maskinen helt.

Det går att seriekoppla upp till 10 mattor för att säkra av större områden.

OEM Automatic ASO sakerhetsbumprar

Säkerhetsbumprar används i applikationer där man vill undvika att personer kläms.  De används som en garanti för säkerhet i till exempel transportfordon och truckar, produktionslinjer, mobila system, AGVer och CNC-maskiner. Bumprar är uppbyggda på samma sätt som en klämlist. När bumpern utsätts för en viss kraft går två ledande material emot varandra vilket leder till en kortslutning.

Säkerhetsbumprar går att anpassa beroende på applikationen. Det går att få dessa i olika former, olika färger och det går även att få logotyp på bumpern.

Även bumprarna går att seriekoppla på samma sätt som mattorna.

OEM Automatic ASO bumper

Säkerhetsbumprar från ASO går att anpassa på en mängd olika sätt.

OEM Automatic ASO bumper logo

Du kan även få ditt företags logotyp på bumpern.

läs mer om säkerhetsprodukter från ASO safety solutions

Teknisk rådgivning
Nils FälthNils Fälth

Produktansvarig, Sensor & Maskinsäkerhet

076-527 89 43

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta