TOSIBOX hos Artic Crane

Problemlösning på hög höjd - Tosibox sparar tid och pengar för Artic crane

Vi är på besök hos Artic Crane i Lindås strax utanför Kalmar. Det är inte svårt att se vart vi ska då det huserar två stora byggkranar utanför lokalen. Byggkranar som Artic Crane är ensamma om att bygga i Sverige.

Kundcase
Artic Crane startades 2007 av Stefan Olsson då han såg ett behov av byggkranar med smal svängradie. Stefan, som är civilingenjör, har jobbat större delen av sitt liv med kranar och hissar.

”I England äger du inte bara mark utan även luftutrymmet ovan marken, så byggkranar som används i tätbebyggda områden måste vara konstruerade för att inte röra sig över grannbyggnader.” Första byggkranen levererades till kund 2010 och sedan dess har Artic Crane byggt ungefär 4 kranar per år. Idag står det ett 30-tal byggkranar ute hos kunder runt om i världen och företaget omsätter ca 15 miljoner kronor per år.

berätta hur ni använder tosibox?

”Tosibox löser ett stort problem för oss. Istället för att åka ut fysiskt till varje kran när vi behöver uppdatera en programvara i byggkranens PLC, kan vi nu koppla upp oss härifrån kontoret och göra uppdateringar och se hur kranen mår. Det sparar tid och pengar för både oss och våra kunder.”

Tosiboxen sitter integrerad med displaysystemet inne i hytten. Stefan visar hur han enkelt kan koppla upp sig och bland annat se aktuell vindstyrka uppe i kranen och  sätta igång värme och belysning direkt från mobilen.

”Säkerheten i en sådan här kran är otroligt viktig. Olyckor får helt enkelt inte förekomma. Men det är också viktigt att det är bekvämt för föraren.” säger Stefan.

Artic Crane har varit kund till OEM Automatic i många år och då köpt andra typer av produkter. När Tosibox presenterades för Stefan såg han direkt möjligheterna.

”Det lät nästan för bra för att vara sant. Jag tänkte, att om det här verkligen fungerar, ska vi ha det på varenda kran. Jag kan varmt rekommendera OEM Automatic, men jag vill inte riktigt rekommendera Tosibox. Den lösningen är vi gärna ensamma på i branschen.” säger Stefan med ett leende. 

tosibox nyckel
OEM Automatic Artic crane tosibox
citat Stefan Olsson artic crane

KOLLA PÅ KUNDCASET I FILM

Emelie Sundberg som är produktansvarig på OEM Automatic intervjuar Stefan Olsson, VD Artic Crane. 

 

KOLLA IN PRODUKTERNA FRÅN TOSIBOX

LÄR DIG MER OM TOSIBOX och Industrial Internet of things

Teknisk rådgivning
OEM Automatic SEEmelie Sundberg

Produktansvarig, Elskåpskomponenter

075-242 42 13

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta