Hallå där Linus Öberg
Publicerat: 2022-05-09

Hallå där Linus Öberg

Linus Öberg jobbar som produktansvarig på produktområde Elskåpskomponenter hos oss på OEM Automatic. Med ett brinnande intresse för teknik och erfarenhet av att arbeta med IIOT har han stor kunskap inom digitalisering av företag.

Företagsnytt

Hur länge har du jobbat med IIOT?

Jag har jobbat med detta i ca 5 år nu. 

Vad är det roligaste med IIOT?

Att ständigt utvecklas, det kommer hela tiden nya typer av produkter och lösningar som förenklar för våra kunder. Att konstant kunna lära sig nya saker för att sedan applicera ute hos våra kunder och vara en del av att tillsammans se mervärde av något. Det är nog det roligaste.

Har du ett intresse för IIOT även utanför jobbet?

Självklart finns intresset för teknik även utanför jobbet. Att ha fördelen att jobba med något man tycker om och även ha möjlighet att applicera olika lösningar i den vardagliga miljön tror jag gör att jag utvecklas mest. Det är såklart skillnad på saker man använder i hemmet och industrin, men i grunden fungerar det på samma sätt. 

Kan du ge lite tips på hur man kommer i gång med IIOT?

Ja, det behövs ingen storskalig plan med 1000-tals givare som ska analyseras. Börja smått, se er omkring vad som skulle kunna förbättras hos just er och ha tydliga mål. Allt för ofta tillsätts någon ”IOT”-ansvarig som ska lösa digitaliseringen inom ett företag, ofta en person som kanske inte har någon erfarenhet av detta sedan tidigare. Vi kan vara med i denna uppstartsprocess och förse er med rätt material, sensorer, gateways, kompetens eller vad det nu kan tänkas vara. 

Teknisk rådgivning
Linus ÖbergLinus Öberg

Produktansvarig, Elskåpskomponenter

076-527 82 98

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta