Tryck & Flöde Tryck & Flöde
2018-10-23

Den smarta ventilterminalen som indikerar var felet uppstått

Asco smart terminal
Ventilterminaler från Asco är kompletta enheter bestående av en ventilmodul och en styrelektronik. Terminalerna har en enkel hantering av diagnostik och styrelektroniken är kompatibel med de flesta industriella protokoll.

Styrelektroniken används för att hantera signalen in till ventilmodulen, hantera externa in- och utsignaler från exempelvis tryckgivare via I/O-moduler samt vidarekommunikation till andra ventilterminaler i ett nätverk.

Det unika med ventilterminaler från Asco är att de är kompatibla att användas i en redundant slinga, SRS (Single Redundancy System), vilket betyder att om det blir ett kabelbrott i den seriekopplade kommunikationsslingan från styrsystemet, kan ventilterminalen hantera att skicka och ta emot signalen åt båda håll för att inte skapa ett stopp till styrsystemet.

Genom att ha en knuten IP-adress till ventilterminalen kan du enkelt få ut diagnostik från en dator med information om vilka portar som har problem och varför. Du kan även testköra ventilerna manuellt samt se om ventilerna i ventilmodulen är i funktion eller inte. Ventilterminalen klarar att hantera upp till 16 I/O-moduler i ett nätverk och du kan enkelt byta ut trasiga ventiler och externa moduler under drift utan att påverka stopp i hela processen.

Eldar Karat, produktexpert har märkt att efterfrågan på smarta produkter har ökat, inte bara på hans produkter utan på hela Tryck & Flödes sortiment. Han säger att produkter och lösningar för att undvika produktionsstopp som kan kosta multum är det som efterfrågas mest. Kunderna vill ha mer kostnadseffektiva serviceintervaller för att det ska gå fort och det ska vara enkelt. Många efterfrågar också mer och mer diagnostik där du får reda på vad som är fel snabbt. I framtiden tror Eldar att komponenter kommer att bli ännu smartare så de varnar i tid innan något blir slitet. Du kommer att kunna ha system där datorn har mer koll på vad som händer i produktionen avslutar Eldar.

Teknisk rådgivning
Eldar KaratEldar Karat

Produktansvarig, Tryck & Flöde

075-242 42 23

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta