Tryck & Flöde Tryck & Flöde
2018-08-28

Säkerställ att ventilen uppfyller ATEX-direktiven

atex-direktiv
Renblåsningsventiler som används för att rengöra filter i dammutsatta miljöer såsom spannmålsindustrin kräver ofta ATEX-klassningar, lång hållbarhet och enkel service. Den nya SG-spolen från ASCO uppfyller ATEX Zon 2–22, kategori 3D-godkänd för dammiljöer.

Ventilen uppfyller dessa krav med hjälp av den nya gröna SG-spolen. Det är en Epoxyspole med skydds-klass IP65 som har 30 000 brinntimmar, vilket medför lång livslängd och över tid lägre kostnader. Ventilerna finns med anslutning från ¾” upp till 2½” med flertalet olika spänningar. Vi lagerför ATEX-ventilen i 1½” med antingen 24 V DC och 24 V AC eller 230 V AC-spole. Vi har även reparationskit för att ni snabbt och enkelt ska kunna utföra service på era ventiler.

Ventilen har samma egenskaper som den befintliga aluminiumversionen - högt flöde, lång livslängd och extremt snabb öppning och stängning för att ge en pålitlig och kostnadseffektiv lösning. Den kan monteras i valfri position utan att det påverkar funktionen. Ventilen kan styras med vår manuella timer för att justera öppnings-/stängningstiden i sekunder, minuter och timmar eller hur ni själva önskar. 

Vår tillverkare ASCO var den första som såg behovet av en ventil som kunde öppna och stänga snabbt för att generera den optimala pulsen för till exempel att "skjuta" dammet på filtret. Uppfinningen av renblåsningsventilen (även kallad filter- eller pulsventiler) har sedan dess kopierats men ASCO's 353-serie kommer alltid att vara ventilen med hög kvalitet och effektivitet.

Komplett sortiment
Serie 353 för renblåsning är en del av ett komplett sortiment av renblåsningsprodukter från ASCO som inkluderar renblåsningsventiler, pilotventiler, pilotboxar, styrenheter, tanksystem och luftberedningsutrustning. Kontakta oss så tar vi fram en passande lösning 
tillsammans med er.

  • ATEX Zon 2–22, kategori 3D-godkänd med SG-spole
  • Gänga-, clamp-anslutning eller klämringskoppling
  • 0,35-8,5 bar
  • Epoxyspole

LÄS MER OM PRODUKTEN

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta