riktningsventiler inom processindustrin
Publicerat: 2020-06-18

Riktningsventiler inom processindustrin

Med ventiler från vår tillverkare Asco kan vi garantera en pålitlig kontroll av flödet i processapplikationen, där vi har ett brett spann av olika slags riktningsventiler beroende på applikation och omgivningsmiljö.

Produktnytt

SERIE 327

En direktverkande magnetventil med universell 3-vägs funktion, finns valbar med ett brett spann av material, kundanpassade tillval och certifieringar.

Ventilkroppen kan fås i mässing eller rostfritt stål, AISI 316L, beroende på omgivningsmiljön. De interna delarna är i rostfritt stål, med o-ringar i PTFE och grafitfyllda PTFE-tätningar, vilket reducerar friktionen och eliminerar att kolven låser sig. Ventilserien är certifierad enligt IEC 61508, funktionssäkerhet data och är SIL3 kompatibel (TÜV & Exida certifiering).

Miljövänlig NACE-kompatibilitet och certifierad vibrationsbeständig i kombination med WSCR-spolar. Serien har ett brett spann av olika spolkapslingar för Ex-klassade zoner, allt från ingjutna spolkapslingar till robusta stålkapslingar för explosiva miljöer.

Med sin unika design och med ett starkt säkerhetsgodkännande gör sig serie 327 utmärkt i de mest krävande miljöerna i processindustrin.
 

SERIE 551

En magnetventil för pneumatisk styrning ute i processen, finns valbar med 3/2-, 5/2- och 5/3-funktion.

Pålitlig slidteknologi för en kontinuerlig processtillgänglighet och en minimal risk för avbrott under drift. Ventilkroppen kan väljas i mässing, aluminium eller rostfritt stål, AISI 316L, vilket gör den till ett utmärkt val för extrema miljöer.

Ventilen är konstruerad med en lågeffektsspole för mer effektivitet och energibesparing under drift och kan beställas med NAMUR-anslutning, vilket möjliggör direktmontering på ställdon.

Serien är certifierad enligt IEC 61508 funktionssäkerhet data och är SIL3 kompatibel (TÜV & Exida certifiering).
Serien har ett brett spann av olika spolkapslingar för Ex-klassade zoner, allt från ingjutna spolkapslingar till robusta stålkapslingar för explosiva miljöer. Ett pålitligt val med ett starkt säkerhetsgodkännande som levererar kvalitativ funktion och lång livslängd!
 

SERIE L2

En magnetventil för pneumatisk styrning i extrema miljöer, byggd med den unika ”spool & sleeve” teknologin, vilket innebär en slid i härdat rostfritt stål som löper helt fritt i en perforerad hylsa.

Spool & sleeve möjliggör hantering av tryckluft med hög partikelhalt, samt höga temperaturområden, vilket beror på att det inte finns några interna packningar som kan slitas eller ta skada av tryckluften. Finns valbar med 5/2- och 5/3-funktion, samt anslutningsdimension 1/4” eller 3/8” för hantering av olika flödeskapaciteter.

Perfekt val om du behöver en ventil som är okänslig för damm och partiklar, då man enkelt blåser ut avluftningsportarna för att rengöra kanalen utan att orsaka repor eller slitage på de interna delarna.
 

SERIE 298/398

Tryckluftsstyrd ventil i 2-vägs eller 3-vägs utförande, speciellt framtagen för ånga och frätande media.

Med en unik design i rostfritt stål och med interna packningar i PTFE är den motståndskraftig mot värmechocker upp till +250 °C och klarar av tryckstötar upp till 40 bar. Kompakt utformat ställdon med låg luftvolym för att reducera cykeltiderna, samt optimerad flödeskanal för vätskan vilket möjliggör höga flödeshastigheter.

Serie 298 har ett stort urval av anslutningar: gängade portar upp till DN50, flänsar och svetsanslutningar. Ventilen är helt demonterbar och möjliggör ett smidigt underhåll, lämpad för utomhusinstallation i påfrestande miljöer.

Serien är certifierad enligt IEC 61508 standard och är SIL 2 kompatibel. Valbar med tillbehör som visuell indikering eller elektrisk signalbox i Ex-utförande.  
 

SERIE 290

Tryckluftsstyrd snedsätesventil i rostfritt stål, AISI 316L, som är certifierad enligt (EC) 1935–2004 för användning i applikation som involverar kontakt med livsmedel och konstruerad med komponenter som överensstämmer med FDA CFR21 specifikationer. Den här serien möjliggör användning i kontakt med hjälpvätskor i livsmedelsprocesser eller matningsvätskeprocesser eftersom den överensstämmer med industrihygienstandarder. Med en vinklad sätesdesign klarar serie 290 av att hantera höga flöden och är ”Anti-waterhammer” designad för att minimera risken för tryckspikar vid stängning.

Som standard kan du få ventilen med gänganslutning upp till DN65, samt med fläns och svetsanslutning på förfrågan som tillval. Serien är certifierad enligt IEC 61508 standard och är SIL 2 kompatibel. Valbar med tillbehör som visuell indikering eller elektrisk signalbox i Ex-utförande.

OEM Automatic Emerson Asco

Teknisk rådgivning
Mattias HellmanssonMattias Hellmansson

Produktansvarig, Tryck & Flöde

076-527 82 52 076-527 82 52

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta