Tryck & Flöde Tryck & Flöde
2019-06-07

Innovativa vakuumgripdon

OEM Automatic
3D-skrivare används allt mer inom automationsindustrin. Coval följer vågen genom att lansera nya serien CVPC. En kompakt vakuumejektor designad för en enkel integrering i ett vakuumgripdon

Serie CVPC är en elektrisk styrd enstegsejektor. Den har en integrerad ventil för inkommande luft och ett venturimunstycke som skapar vakuumflödet. Serie CVPC är framtagen speciellt för att integreras i specialanpassade vakuumgripdon. Diametern på vakuummunstycket kan fås från 1,2 mm upp till 2,7 mm. Trots den kompakta storleken finns tillgång till ett kraftigt vakuumflöde.

Ejektorn styrs enkelt genom en elektrisk signal till en M8-kontakt. På ventilkroppen finns en visuell indikering som visar när vakuumflödet är på, vilket gör den enkel att hantera i applikationen. Eftersom CVPC har få rörliga interna delar och endast ett munstycke kan Coval garantera en underhållsfri lösning. Resistansen mot damm är hög och du frånkommer användandet av vakuumfilter tidigare i flödet.

För mer flexibilitet finns även serie CVP i utbudet, som är en enkel vakuumpatron. Serie CVP har endast en intern luftkanal, med ett venturimunstycke som skapar vakuumflödet. Diametern på vakuummunstycket är valbart från 1,2 mm upp till 2,7 mm.

Internt finns det inga rörliga delar vilket gör vakuumpatronen utmärkt för dammiga och tuffa miljöer såsom sågverk och förpackningsindustrier.

En stor fördel med att använda serie CVPC är att du kan ha flera ejektorer integrerade i ett vakuumgripdon, där du använder dig av en lufttillförsel och har alla ejektorer placerade i direkt anslutning till sugkoppen för ett snabbt lyft.

Om man har ett gripdon med flera sugkoppar som vardera styrs av en CVPC ejektor, så kan ejektorn agera som en zonindelare. Då aktiveras de sugkoppar som behövs användas vid ett specifikt lyft. Detta minskar på onödig förbrukning av tryckluft och det totala läckaget.

Teknisk rådgivning
Eldar KaratEldar Karat

Produktansvarig, Tryck & Flöde

075-242 42 23

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta