Tryck & Flöde Tryck & Flöde
2018-03-08

Ett smart rörsystem för tryckluft som sparar energi

INFINITY rörsystem för trycklyft från Aignep
Från vår leverantör AIGNEP kan vi erbjuda INFINITY - ett brett sortiment av aluminiumrör för tryckluftsdistribution med tillhörande röradaptrar i förnicklad mässing. Vi hjälper er att ta fram en komplett lösning för er applikation!

Energisparande lösning

INFINITY består av ett brett utbud av aluminiumrör för att spara på vikt och tillhörande röradaptrar i förnicklad mässing för att ge en god hållbarhet och funktion. Rören är lackade både invändigt och utvändigt för att förhindra rostbildning och påverkan av UV-strålning.

Med aluminiumrören ifrån INFINITY ökar flödet med upp till 30 % jämfört med galvaniserade stålrör och kopparör. Detta beror på att rören har en låg friktionsyta invändigt och mediat har låg påverkan av fukt där AIGNEP tagit fram röradaptrar för att leda bort kondensvatten och olja.

Enkel installation

INFINITY rörsystem innebär en tidsbesparande lösning där man kan glömma bort alla bekymmer med att svetsa ihop rör eller att gänga rören för att fästa med röradaptrarna. Med INFINITY trycker man enkelt in röret i röradaptern som sedan sitter tätt med en låsring. Förarbetet som krävs, förutom att kapa rören till önskad längd, är att fasa dem i kanterna för en bättre passform i röradaptrarna.

Systemet är återanvändbart när det plockats ned eftersom kopplingarna enkelt vrids ut ur röradaptrarna och tar ingen skada vid kontinuerligt användande.

Eldar Karat
Eldar Karat
Produktansvarig, Tryck & Flöde
Ansvarsområden

Pneumatikventiler, luftcylindrar, vakuumkomponenter, luftbehandling, proportionalventiler, fördelningslister, pneumatikkopplingar, pneumatikslang

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta