Tryck & Flöde Tryck & Flöde
2017-12-14

Effektiv och sparsam tryckreglering

Sentronic LP proportionalventil från Asco
Vår tillverkare Asco erbjuder ett brett utbud av proportionalventiler för industriella applikationer. Nu lanserar de den nya serien Sentronic LP, som är en ersättare till föregångaren Pulstronic.

Sentronic LP är en mycket effektiv och sparsam lösning för er proportionella reglering av tryck. Den använder sig av en teknik där man har två styck små pilotventiler integrerade i produkten som jobbar med varandra för att kunna reglera tryck med hjälp av en signal på 0-10 V eller 4-20 mA. Detta gör att produkten håller en låg effektförbrukning på endast 4 W och kan hålla ett väldigt precist tryck en längre tid vid ett konstant flöde.

Vid strömavbrott är Sentronic LP byggd så att pilotventilerna ligger kvar i det satta värdet och håller kvar trycket utan att skapa ett tryckfall.

Intelligent digital kommunikation som är lätt att hantera via en M12-kabel ansluten till toppen av enheten. Man kan även välja till en display vilket gör att man får en visuell indikering av det satta trycket men som även ger tillgång till att reglera trycket direkt via två tryckknappar.

Produktfördelar

  • För reglering av tryckluft och neutrala gaser
  • Anslutning: G1/4" (470 l/min), G3/8" (1 300 l/min), G1/2" (5 200 l/min)
  • Tryckområde 0-3 bar, 0-6 bar eller 0-10 bar
  • Styrsignal 0-10 V, 4-20 mA eller 0-20 mA 

Eldar Karat
Eldar Karat
Produktansvarig, Tryck & Flöde
Ansvarsområden

Pneumatikventiler, luftcylindrar, vakuumkomponenter, luftbehandling, proportionalventiler, fördelningslister, pneumatikkopplingar, pneumatikslang

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta