Sensor & Maskinsäkerhet Sensor & Maskinsäkerhet
2018-10-24

SRF Smart Safety Sensor för en intelligent produktion

Bernstein nyhet
Smart Safety Sensor SRF är en smart säkerhetsbrytare från Bernstein, framtagen för den smarta fabriken med sitt intelligenta diagnostiska system.

SRF - en förkortning av Safety RFID – är en säkerhetsbrytare för skyddsanordningar som övervakar öppningsbara dörrar och luckor. Brytaren skyddar operatören genom att stänga av eller hindra att maskinen startar om skyddet inte är stängt. 

SRF har ett intelligent diagnostiskt system som är inbyggt i brytaren. Information skickas till maskinens styrsystem via I/O Link eller alternativt till en smartphone med NFC-teknik. På detta sätt hämtas 20 olika typer av diagnostiska data från varje enskild brytare, även när de är serieanslutna. Denna information berättar hur brytarna mår i realtid och kan bland annat användas för att säkerställa ett effektivt underhåll av maskinen och därmed förhindra dyra produktionsstopp. 

Jörgen Carlsvärd, produktexpert berättar att efterfrågan på smarta produkter inom hans produktområde Sensor & Maskinsäkerhet ökar. Han förklarar vidare att mycket fokus ligger på att kunden efterfrågar en driftsäker maskin som alltid ska fungera, utan produktionsstörningar p.g.a. av att exempelvis komponenterna börjar ge upp.

Teknisk rådgivning
Jörgen CarlswärdJörgen Carlswärd

Produktansvarig, Sensor & Maskinsäkerhet, Certifierad Maskinsäkerhetsspecialist

075-242 41 41

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta