Lager
2019-11-29

Hallå där - Johan Lind

Johan Lind arbetar som lagerchef på OEM Automatic. Läs vår intervju med honom där han berättar mer om vår nya lagerutbyggnad.
 

SNART ÄR TILLBYGGNATIONEN AV LAGRET KLART. BERÄTTA MER!

Detta är egentligen etapp två av bygget. Första delen byggdes 2009 och vi flyttade in 14 februari 2010. Det fanns en plan för etapp två redan från start. 

HUR HAR BYGGET GÅTT?

Det har gått bra och vi har följt tidsplanen. Det är faktiskt väldigt få grejer som inte har fungerat. Vi har fått som vi har velat och allt har gått som planerat. Eftersom vi redan har gjort en byggnation och flytt av lager tidigare, har vi lärt oss hur vi ska göra. Vi har varit väl förberedda. 

VAD ÄR STÖRSTA LÄRDOMEN FRÅN FÖRSTA BYGGET OCH FLYTTEN?

Första flytten var en megaövning för oss. Vi gjorde en felbedömning av vädret när vi gjorde riskanalysen. Då hade vi en historia med väldigt milda vintrar och planerade för att vintern 09/10 skulle bli som tidigare år. Men så blev det inte. Det var kallt, halt och mycket snö, vilket ställde till det en del. Vi löste det med hjälp av en bonde som bodde nära, och sparade till och med in tid i slutändan. 

FINNS DET PLANER PÅ EN ETAPP TRE?

Inte just nu, men om vi fortsätter i den här takten kommer det bli aktuellt. Vi har mer mark norrut, och visst har vi tankar kring hur vi skulle kunna göra om det 
blir aktuellt. 

ÄR DET NÅGOT NI ÄR EXTRA STOLTA ÖVER?

Vi är extra stolta över att kunna satsa på miljön. Vi har tagit aktiva beslut som är bra för miljön och det är något som vi alltid har gjort. Vi har bergvärme, naturkyla och solenergi. Lasthusen är vädertäta, vilket innebär att det sluter tätt kring bilen för att inte släppa ut värmen. Vi har LED-belysning i hela nya byggnaden och vi ersätter även gamla lysrör i befintlig byggnad mot moderna energisnåla LED- armaturer från Hide-a-lite. Det är en vinning både på energin och arbetsmiljön. 
Vi sätter stort värde på arbetsmiljön, som till exempel jämn temperatur året om. Vi har varit, och är, framgångsrika kvalitémässigt. Det tror jag har att göra med bland annat bra arbetsmiljö.

INNEBÄR TILLBYGGNADEN NÅGRA FÖRÄNDRINGAR FÖR VÅRA KUNDER?

Vi kan få in ännu fler artiklar och sortiment på lager vilket ger oss bättre möjligheter att utföra kundunika leveranser. Nya tillbyggnaden ger oss möjlighet att bredda oss och vår e-handel ytterligare.

VAD SER NI FÖR EFTERFRÅGAN HOS KUNDERNA?

Mer och mer speciallösningar och kundspecifika önskemål. De önskar till exempel att leveransen ska packas eller märkas på ett speciellt sätt. Det går alltså mer mot kundspecifikt än standard. Det är något vi tycker är väldigt roligt, att möta kundens unika behov. Vi ser också en efterfrågan på förädlade produkter, något som vi också kan leverera. 

HUR SER FRAMTIDEN UT INOM LAGER OCH LOGISTIK?

Framtiden ser ljus ut och vi vill utvecklas ännu mer tillsammans med våra kunder och skapa mervärde för dom. Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt för kunden att handla av oss. En order, en leverans och en faktura, vi är en logistikpartner som kan anpassa leveranserna. 

VAD ÄR DET ROLIGASTE MED DITT JOBB?

Alla härliga medarbetare! Och utmaningen att ständigt förbättra processerna och jobba smartare. Vi jobbar med förbättringsarbete varje vecka, och tror på att vi alltid kan bli bättre. Det är roligt att vi får utrymme att ständigt utvecklas. 
Teknisk rådgivning
Johan LindJohan Lind

Lagerchef, Lager

075-242 41 62

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta