Elskåpskomponenter Elskåpskomponenter
2019-01-21

Vad ska jag välja, ett statiskt eller elektromekaniskt relä?

OEM Automatic Elektromekaniskt statiskt relä
Vi erbjuder ett brett sortiment av både elektromekaniska och statiska reläer där funktionerna mellan relätyperna skiljer sig åt från varandra. Dessa skillnader är av stor vikt beroende på applikation. Vi hjälper dig att reda ut de viktigaste skillnaderna.

Livslängd

Ett elektromekaniskt relä är som det låter uppbyggt på mekaniska delar. Vid frekventa växlingar kommer mekaniken i reläet slitas ut och funktion uteblir. I fall med frekventa växlingar är ett statiskt relä ett bättre alternativ då de inte har några rörliga delar som påverkas av slitage. Livslängden på ett statiskt interfacerelä motsvarar ungefär 3-4 elektromekaniska reläers livslängd och erbjuds med 10 års garanti vid korrekt drift och inkoppling av reläerna.

Antalet kontakter

Delcons statiska interfacereläer erbjuds med 1 kontakt antingen NC, NO eller CO (0,8 A). Behöver du fler kontakter är ett elektromekaniskt relä ett bättre alternativ då de finns med upp till 4 växlande kontakter - 16 A.

Typ av applikation

ComatRelecos elektromekaniska reläer erbjuds med en rad olika kontaktalternativ beroende på vilken last som ska styras. Blow-out magnet med ökat kontaktgap är ett exempel på kontaktalternativ för att hantera t.ex. induktiv last. Motsvarande funktion för att bryta samma typ av last finns även i Delcons sortiment men med mer avancerad teknik för att t.ex. filtrera bort störningar från närliggande kablage, detta gör reläet mer lämpligt för installation i t.ex. processindustrier.

Vi har ett brett sortiment av båda relätyperna samt många olika tillbehör för att underlätta installationen som ni hittar på vår hemsida. Är du fortfarande osäker på vilket relä som passar just din applikation? Kontakta oss så kommer vi gemensamt fram till rätt relä för dig.

Hitta ditt statiska relä här.

Hitta ditt elektromekaniska relä här.

      

OEM Automatic elektromekaniskt statiskt relä skillnader
Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta