Elskåpskomponenter Elskåpskomponenter
2017-10-31

Robust flexibel och tillförlitlig panel-pc

Robust flexibel och tillförlitlig panel-pc från Advantech
Industri 4.0 är ett hett ämne, fler och fler jobbar mot det för att få en så effektiv och lönsam verksamhet som möjligt. Med hjälp av övervakning och loggning av maskiners beteende kan man snabbt förutse problem men även snabbt ställa om en produktion för att korta ledtider och bli mer flexibel.

Med hjälp av Advantechs flexibilitet vad gäller panel-PC's så kan man anpassa sin enhet utifrån hur applikationen ser ut. Advantech introducerar i år den modulära panel-PC’n. Detta innebär att man kan separera monitorn från själva datorn för att på ett snabbt sätt kunna montera monitorn i en maskin innan man programmerat klart datorn, eller till och med innan man vet vad man ska kunna tänkas behöva för hårdvara för just den tänkta applikationen.

Då datorn dockas i efterhand på monitorn behövs ingen kabeldragning. Detta underlättar vid uppgradering av hårdvara, montering samt vid byte av skärm.

Denna serie kommer i tre olika varianter; en anpassad för kraftfullare applikationer så kallade kontrollenheter, en variant för mindre krävande applikationer, klienter och en variant för enbart webbaserade applikationer.

En nyhet med denna panel-pc är att antenner för NFC- och wifi finns inbyggda i monitorn. Detta resulterar i att man exempelvis kan använda monitorn som en accesspunkt för wifi eller ha en personlig inloggning i systemet via NFC.


Produktfördelar

Linus Öberg
Linus Öberg
Produktansvarig, Elskåpskomponenter
Ansvarsområden

Industridatorer, panel-PC, monitorer, Mersen säkringar, energimätare, multiinstrument

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta