Elskåpskomponenter Elskåpskomponenter
2018-11-23

Rätt kontakter för tuffa laster

OEM Automatic Comat Releco
Att bryta upp tuffa DC-laster/induktiva laster är inte alltid lätt, speciellt inte för ett vanligt standardrelä som slits kraftigt vid dessa strömmar. Så hur gör man om man har dessa tuffa laster i sin applikation?
För att hantera DC-laster på bästa sätt finns det en rad olika kontaktalternativ i vårt sortiment från Comat Releco. Växling av DC-laster, speciellt induktiva såsom magnetventiler och kontaktorer förkortar kontakternas livslängd kraftigt då lasten ska bryta ljusbågar som uppstår och som kan leda till svetsning av kontakterna. 

VÅR LÖSNING:

Förlängda kontaktgap, dubbla kontakter och blow-out magneter som används för att minska svetsningarna. Jämfört med standardkontakter kan tillförlitligheten ökas anmärkningsvärt när du använder anpassade kontakter för att bryta DC-laster. Det förlängda kontaktgapet gör att ljusbågens bana förlängs, de dubbla kontakterna delar upp den tuffa lasten och blow-out magneten drar till sig ljusbågen så den hinner släckas innan den nått fram till den andra kontakten. 

Du kan enkelt hitta rätt kontaktalternativ för just din applikation genom filtret på vår hemsida. Då får du upp alla tillgängliga modeller med just de kontakter du behöver för din applikation.

 

OEM Automatic Comat Releco DC
OEM Automatic Comat Releco AC

MODELLER FÖR TUFFA LASTER

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta