Elskåpskomponenter Elskåpskomponenter
2017-12-05

Normanpassat belysningsrelä för höga inrusningsströmmar

belysningsrelän för höga inrusningsströmmar
Belysningstekniken har under de senaste åren moderniserats. Traditionella glödlampor byts ut mot energisnåla ljuskällor såsom fluorescerande lampor och LED för att sänka energikostnaderna. Båda dessa ljuskällor har en sak gemensamt, de kan generera höga inrusningsströmmar.

Traditionella elektromekaniska reläer kan få problem då kontakterna på reläet inte klarar av den höga inrusningsströmmen som kan genereras då transformatorn slår till. Inrusningsströmmen svetsar ihop kontakterna vilket innebär att det ej går att bryta upp lasten. Belysningen förblir på!

Ofta använder man alternativet att överdimensionera kontaktorer för att klara de höga inrusningsströmmarna, vilket tar onödigt mycket plats och kostar mer än nödvändigt. Lösningen heter CHI14 som är ett belysningsrelä med nollvoltsstyrning samt wolfram- kontakt som klarar av inrusningströmmar upp till 800 A/200 μs. Reläet är normanpassat för att passa i elcentraler och har modulmått på endast 17,5 mm och monteras på DIN-skena. Reläet har även en låg ljudnivå och passar därför utmärkt i offentliga miljöer.

Reläet kan även användas för att lösa problem med höga inrusningsströmmar i andra applikationer, som t.ex. moderna enheter som har en låg driftström men en mycket hög inrusningsström.

Produktfördelar

  • Normanpassat
  • Wolframkontakt
  • 16 A nominell ström
  • 800 A / 200 μs 

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta