Elskåpskomponenter Elskåpskomponenter
2017-08-29

Industrianpassad box-pc med modulärlänk

Industrianpassade box-pc från Advantech
Att vara efterklok är lätt när det kommer till konstruktion och utveckling av olika applikationer. Det är inte alltid man tänker på alla kommunikationssätt man kommer kunna tänkas behöva. Med Advantechs nya modulära serie av industrianpassade box-PC’s kan man lätt lösa dessa problem i efterhand.

För två år sedan lanserade Advantech iDoormodulerna som sedan dess har utvecklats och blivit en familj av över 35 olika moduler. Dessa moduler väljs utifrån behov och stödjer mer än 450 olika protokoll. Detta i kombination med nytänk har skapat den modulära box-pc som lanseras under 2017. Två modeller har redan lanserats, en klient och en kontrollenhet. Du kan läsa mer om dessa modeller nedan.

Den nya lager på lager-lösningen från Advantech möjliggör lagerläggning av standardenheten så att man på ett smidigt sätt kan konfigurera undre lagret beroende på hur applikationen ser ut just då. Alternativt om man efter en tid installerar ett nytt PLC med Modbus så kan man köpa till nedre lagret istället för att byta ut hela enheten till en enhet med mer anslutningar. Ett kostnadseffektivt sätt att vara efterklok på!

UNO-2271G är världens minsta industrianpassade box-pc med en energiförbrukning på enbart 12 W
UNO-2271G

UNO-2271G är den första med detta tänk och även minst i sin klass. I grundutförandet har den måttet 100x70x30 mm vilket gör den till världens minsta industrianpassade box-pc med en energiförbrukning på enbart 12 W.

  • 2 st Gigabit Ethernet-portar
  • 1 st USB 3.0
  • HDMI med Full HD-upplösning
  • Windows 10 embedded som standard

Räcker det inte med standardanslutningarna så kan denna klient byggas ut med ett extra lager vilket ger möjlighet till iDoor-lösningen. Detta ger möjlighet till en mängd olika anslutningar och protokoll att kommunicera över.

UNO-2484G

UNO-2484G är kontrollpanelen med samma tänk. Denna använder sig av en kraftfull Core I-processor från Intel. Som standardutförande levereras den med följande anslutningar:

  • 4 st Gigabit Ethernet-portar
  • 4 st USB 3.0
  • 2 st displayportar
  • 4 st COM-portar varav 2 st RS232 och 2 st RS232/422/485

Med ett extra lager på denna modell kan man välja att antingen ha fyra stycken extra iDoor moduler, fyra stycken extra displayportar för totalt sex stycken skärmar eller två stycken hotswap-hårddiskar.

UNO-2484G är en industrianpassad box-pc från Advantech
Linus Öberg
Linus Öberg
Produktansvarig, Elskåpskomponenter
Ansvarsområden

Industridatorer, panel-PC, monitorer, Mersen säkringar, energimätare, multiinstrument

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta