Elskåpskomponenter Elskåpskomponenter
2018-10-22

IIOT-I/O-moduler med enkel uppkoppling

IIOT moduler
Advantech har tagit fram två nya I/O-moduler, WISE och ADAM, som underlättar uppsamlingen av nya eller befintliga signaler.

För att underlätta uppsamlingen av nya eller redan befintliga signaler har Advantech tagit fram I/O-modulerna WISE och ADAM som på ett enkelt sätt kan placeras ut i en befintlig applikation. Modulerna möjliggör förflyttning av data upp till exempelvis befintligt SCADA-system, Cloud Server eller affärssystem. Tack vare detta blir det enkelt att logga befintliga applikationer. 

Genom den inbyggda HTML-servern erbjuds inloggning direkt mot enheten där du också kan se status på in-/utgångar samt styra utgångar. Våra basmodeller använder sig av Modbus/RTU, Modbus/TCP, Profinet, EtherNet/IP och väljs efter hur många in-/utgångar som behövs. Tack vare LoRa, MQTT och sub-nät kan data transporteras upp till 5 km via 1 GHz-nätet eller 100 m via 2,4-GHz.
Linus Öberg, produktexpert säger att eftersom industrierna blir mer och mer digitaliserade och enheter som kan konvertera signalerna från olika komponenter krävs för att processa datan börjar fler och fler välja att konvertera sin fabrik och produktion till industri 4.0. Många efterfrågar just produkter såsom I/O-modulerna för att det är ett billigt sätt att expandera befintligt styrsystem. Han förklarar också att man är inne i en fas där många har styrt med tidreläer med mera men fler och fler vågar att koppla upp sina maskiner för att styras med pc eller liknande. 

Teknisk rådgivning
Linus ÖbergLinus Öberg

Produktansvarig, Elskåpskomponenter

075-242 41 97

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta