Elskåpskomponenter Elskåpskomponenter
2018-03-28

Elektronisk klimatreglering av höga DC-laster

Termostat DCT010
Från vår tillverkare STEGO kan vi nu erbjuda termostater och hygrostater för reglering av höga DC-laster. Något som förenklar och ger en mer kostnadseffektiv installation då bl.a. eventuella mellanreläer inte längre behövs.

Den elektroniska termostaten DCT010 och hygrostaten DCF010 används i applikationer där behovet finns att reglera höga DC-laster. Ett integrerat relä i termostaten respektive hygrostaten ser till att detta görs. Termostaten DCT010 har möjlighet att reglera upp till 13 A vid 56 V DC och hygrostaten DCF010 finns för reglering upp till hela 15 A vid 56 V DC.

Värmare, kylare, filterfläktar eller signalenheter kan styras direkt utan att man behöver koppla in ett så kallat mellanrelä.

Termostaten DCT010 är tillgänglig i versioner som inte bara mäter temperatur via extern sensor, utan även fuktig luft (RF). Den externa sensorn kan placeras fritt var som helst i styrskåpet för mer exakt temperaturmätning. Likaså är hygrostaten DCF010 tillgänglig i version som förutom att mäta fuktigheten, också mäter temperaturen.

  • Kontaktväxling för upp till 13 A (56 V DC)
  • Reglerbart värde 
  • Låg hysteres (bra precision)
  • LED-indikering vid drift
  • Extern sensor för mer exakt mätning

Läs mer om termostaten DCT010

Mathias Thorberg
Mathias Thorberg
Säljare, Elskåpskomponenter
Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta