Säkerheten först! Bacos nödstoppslådor
Publicerat: 2021-05-24

Säkerheten först! Bacos nödstoppslådor

Säkerhet kommer alltid först. Om det uppstår en nödsituation är det viktigt att det finns en tillförlitlig stoppanordning. Baco är specialister på nödstoppslösningar och erbjuder det största urvalet av nödstoppsenheter i branschen.

Produktnytt
Ett nödstopp ska vara placerat så att det är lätt att se och påverka det. Vid en nödsituation ska man lätt komma åt det och kunna bryta strömmen på exempelvis din maskin. 

De nödstopp som Baco erbjuder har en hög skyddsklass (IP66) för att klara av tuffa miljöer exempelvis industrier och byggarbetsplatser. Nödstoppen har även ett ergonomiskt grepp vilket förenklar återställningen av ditt nödstopp. 
En ytterligare fördel är den optimala storleken. Den tar liten plats trots att den är robust och det finns även bra med utrymme för kablagets inkoppling inuti kapslingen.
  • Modern ergonomisk design
  • Fördelaktig storlek
  • Utvecklade för att klara höga industriella påfrestningar (IK05, IK07) 
  • Hög skyddsklass (IP66) 
  • Uppfyller kraven för ISO13850 
  • Kabelingång för 2 x M16/M20
  • Temperaturområde -25 °C till +70 °C

Bacos olika återställningar på nödstopp

VRIDÅTERSTÄLLNING

Nödstoppet återställs genom att nödstoppet vrids medsols (vridåterställning).

DRAGÅTERSTÄLLNING

Nödstoppet återställs genom att man drar tillbaka trycket (dragåterställning).

NYCKELÅTERSTÄLLNING

Nödstoppet återställs med nyckel. Detta gör att man på ett bättre sätt kan ha kontroll över återställningen, om så önskas.

FLAGGINDIKERING

Nödstoppet återställs genom att man drar tillbaka trycket (dragåterställning). Nödstoppet har så kallad flaggindikering som visar om nödstoppet är aktiverat eller inte.

DESIGNAD SÄKERHET MED NÖDSTOPP FRÅN BACO

Tillhör du dem som faktiskt upplever att många av de nödstopp som finns på marknaden skämmer utseendet på er snyggt designade maskin? 

Ett nödstopp kan tyvärr kännas som ett "nödvändigt ont" för en ingenjör, som med stort arbete skapar och designar en maskin. Nödstoppet - en livsviktig del i maskinen - ska sitta väl synlig och lättåtkomlig, men upplevs tyvärr ofta som att det förstör designen.

Baco nödstopp har sedan många år fått ett rejält lyft i design, tack vare huvudägaren Legrand, som dagligen arbetar med att designa produkter för den privata och offentliga interiören. Kombinationen av design från Legrand och de robusta industrianpassade nödstoppen från Baco har lyft nödstoppen till en helt ny nivå.

Bacos robusta nödstopp kan med fördel placeras väl synligt på maskinen, och ger då samtidigt en modern och ergonomisk upplevelse. Naturligtvis är alla nödstoppsprodukter från Baco enligt ISO13850, anpassade med säkerhetssymbol enligt den uppdaterade standarden för nödstopp: DIN EN ISO 13850:2016-05 (E) Maskinsäkerhet - Nödstoppsfunktion - Standard för design (ISO 13850:12/2015).

Nödstopp
Baco

Vår tillverkare BACO

Sedan 1919 har BACO specialiserat sig på utveckling, tillverkning och försäljning. BACO som varumärke har satt sig i en stark position på internationella kontroll- och signalmarknader under alla dessa år. Deras produkter är kända över hela världen för sin kvalitet och tillförlitlighet.

BACO är en nyckelaktör på marknaden för kontroll- och signalanordningar, kamströmställare och lastfrånskiljare och är erkänt kända för sin professionella expertis och efterlevnad av säkerhetsstandarder. BACO åtar sig inte bara att tillhandahålla tekniska lösningar som passar perfekt för kundernas krav utan kan också erbjuda dedikerad försäljningsstöd och hjälp.

Med över 100 års erfarenhet av produktion och distribution av industriella ställverk är BACO välkända för sin höga tillförlitlighet. BACO finns över hela världen genom sitt distributionsnätverk.

läs mer om produkterna här

Teknisk rådgivning
Jonna SulasalmiJonna Sulasalmi

Produktansvarig, Elskåpskomponenter

070-786 73 91 070-786 73 91

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta