Elskåpskomponenter Elskåpskomponenter
2019-03-04

100 år av kontroll med Baco

OEM Automatic Baco 100 år
BACO - vår tillverkare av tryckknappar, kamströmställare och lastfrånskiljare fyller hela 100 år som företag i år. Vårt samarbete startade för 39 år sedan och det är med en stor ära vi firar denna födelsedag med dem.

Under året kommer vi presentera en större mängd produkter för att förhoppningsvis bredda er kunskap om BACO men också få möjligheten att visa upp bredden i sortimentet - kanske har de just den produkten du söker utan att du visste det.

OEM Automatic Mathias Thorberg
”BACO är en perfekt tillverkare och samarbetsparter. De har stora resurser till att göra väldigt mycket, och ser till såväl den stora som den lilla kundens behov. En riktigt stor fördel med BACO är deras flexibilitet och enkelhet i att hjälpa till med kundanpassning av olika produkter. Under de 14 år som jag personligen jobbat som produktansvarig för BACO, samt ytterligare ca. 10 år med att montera deras strömställare, är min totala upplevelse att BACO genom sitt engagemang hjälpt många kunder att lyckas med sina applikationer.”

Mathias Thorberg, 
säljare, f.d. produktansvarig för BACO
OEM Automatic Julian
"Vi har en lång historia tillsammans med OEM Automatic. Vår relation är inte det typiska kund-leverantörförhållandet, vi ser oss som partners. Deras professionalism, kunskap, proaktiva förhållningssätt och engagemang är oöverträffat. Jag har fullständigt förtroende för den hjälp de tillhandahåller och anser dem vara en pålitlig allierad i vår framgång."

Julien Boulogne, 
BACO Area Sales Manager
OEM Automatic Laurent
"BACO är stolta över att vara en del av leverantörsprogrammet hos OEM Automatic. Vi har uppskattat vårt samarbete med OEM Automatic sedan 1981 och har gynnats av deras välstrukturerade lokala marknadsorganisation och effektiva logistik. BACO fortsätter att leverera vår höga servicekvalitet till OEM Automatic samt i utvecklandet av ett fortsatt strategiskt partnerskap." 

Laurent Robert, 
BACO Export Manager

Specialist på strömställare

Baco är specialister på strömställare där de erbjuder en bredd som gör valet av leverantör enkelt. Från Baco kan vi erbjuda en bred produktportfölj av tryckknappsserier för Ø22,5 mm samt Ø30 mm, kamströmställare upp till 250 ampere, och lastfrånskiljare/säkerhetsbrytare.

Baco har utvecklat tre starka produktområden genom åren:

Kamströmställare

Kamströmställare finns för strömmar upp till 250 Amp (AC20). Här ger vi möjligheten att enkelt få kundanpassade varianter inom 24 timmar. Kamströmställarna går att få för olika montagesätt, som exempelvis enhålsmontage, skruvmontage, och DIN-montage.

  • Kompakt storlek
  • Möjlighet till leverans av kundanpassad produkt inom 24 timmar
  • Anslutningsskruvar bakåt

Läs mer här

Tryckknappsserie

Tryckknappsserie för montage i hål Ø22,5 mm. En serie som ger ett rejält ”lyft” i den applikation som strömställarna placeras. Designen ger, förutom visuellt, även fördelen att strömställarna är lätta att montera och aktivera på olika sätt.

  • IP69K
  • Snabbt och enkelt montage
  • Brett sortiment av tryckknappar och nödstopp

Läs mer här

Lastfrånskiljare

Lastfrånskiljare med en smart lösning där samma enhet passar för såväl panel- och bottenmontage. Lastfrånskiljarna uppfyller även kravet för säkerhetsbrytare då de har ett kontaktgap på hela 7 mm.

  • Ett och samma brytarhus för både botten- och frontmontage
  • Stort kontaktgap på 7 mm
  • Optimerad och designad kapsling som tillbehör

Läs mer här

Teknisk rådgivning
Jessica BerggrenJessica Berggren

Föräldraledig, Produktansvarig, Elskåpskomponenter

075-242 42 95

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta