Bildanalys & Vision Bildanalys & Vision
2019-01-28

Högupplöst nykomling från Basler

OEM Automatic Basler
Fyra nya ace U modeller med IMX183, rolling shutter-sensor från Sonys Exmor R-serie utökar Baslers kameraportfölj ytterligare. Idealiska där det krävs inspektion med hög detaljnoggrannhet.

De nya modellerna ger en upplösning på 20 megapixel med en sensorstorlek på 1” i ett kompakt format, 29 mm x 29 mm. Precis som övriga kameror i ace-serien har kamerorna Baslers patenterade PGI-funktioner som bland annat ökar skärpa och kontrast samt reducerar brus. 

Den innovativa BI- (back-illuminated) sensorteknologin som används i Sonys IMX183-sensor ger utmärkt känslighet och lågt brus trots en pixelstorlek på 2,2 ųm. Med denna ljuskänsliga sensor ger kamerorna en oöverträffad bildkvalitet även i dåliga ljusförhållanden.

Trafikapplikationer är ett annat exempel på applikationer där dessa kameror passar som handen i handsken. En 20 MP ace-kamera räcker, tack vara den höga upplösningen, oftast till för att täcka flera vägbanor.

Kamerorna finns med såväl USB3 som GigE interface och har inbyggda PGI funtiln som är en kombination av 5x5 Debayering, Color-Anti-Aliasing, brusreducering och förbättrad skärpa. GigE-versionerna har dessutom via GigE Vision 2.0, stöd för funktioner som realtidstriggning via PTP.

 

 
Basler tabell
Teknisk rådgivning
Johan KastenssonJohan Kastensson

Produktchef, Bildanalys & Vision

075-242 43 34

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta