Bildanalys & Vision Bildanalys & Vision
2018-10-12

VR-glasögon med Basler dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggda

Hägring nyhet
Tänk vad bra det vore om det gick att se ett hus i sin rätta miljö innan det är byggt. Det svenska start-up företaget Bjorkstrom Robotics lanserar nästa år VR-glasögon med Basler dart-kameror som tillåter dig att se byggnader virtuellt innan de byggs.

Bjorkstrom Robotics har utvecklat VR-glasögon som använder AR (Augmented Reality) där både bild, ljud och/eller grafik adderas till en video som sker i realtid. Detta leder till att du kan ladda upp arkitektritningar som beskådas i 3D både utvändigt och invändigt, på plats i sin rätta miljö.

– HÄGRING kommer förhoppningsvis bli ett mycket användbart och populärt verktyg för såväl arkitekter, projektörer och landskapsarkitekter som för mäklare och privatpersoner. Att se är att förstå och vår lösning kommer underlätta för alla parter samt bidra till bättre kommunikation och en smidigare byggprocess, berättar grundaren Kristofer Björkström i ett pressmeddelande.
I HÄGRING används ett par Basler dart USB 3.0-kameror kombinerat med Oculus VR-glasögon för att sammankoppla verkligheten med virtuella modeller. 

– Förutom att vara små och lätta erbjuder Basler dart-kameror låg latens från triggersignalen till bilden finns på skärmen, vilket är en viktig faktor för en bra AR-upplevelse och en klar produktfördel, säger Elmir Hagudin, CTO på Bjorkstrom Robotics.

HÄGRING förväntas vara tillgänglig på marknaden i början av nästa år. 

Hägring logo


Teknisk rådgivning
Johan KastenssonJohan Kastensson

Produktchef, Bildanalys & Vision

075-242 43 34

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta