Bildanalys & Vision Bildanalys & Vision
2019-02-21

Effektiv volymmätning på mindre än en minut

OEM Automatic Cind nyhet
Cind AB’s lösning Timspect mäter automatiskt lastbilens volym på mindre än en minut med ett kamera-baserat maskinvisionsystem där Basler ace U kameror har en avgörande roll.
Manuell mätning av stora varuvolymer är inte bara svårt utan dyrt vad gäller arbetskraftskostnader. När Cind’s produkter infördes i deras kunders flöden gjordes betydande besparingar.

Hur fungerar lösningen?

11 Basler ace kameror sitter monterade på en brygga som är tillräckligt stor för lastbilar att passera under. Kamerorna skannar lastbilen inklusive dess last när den kör igenom och uppgifterna utvärderas och bearbetas med hjälp av en mjukvara som dynamiskt identifierar lasten via en uppsättning unika algoritmer. Ett point cloud genereras som används för att kvantitativt beräkna volymen. Allt bearbetas på mindre än en minut. Alla data överförs till externa system via REST API, som ingår i Timspect. 

11 Basler ace kameror

Kamerorna som används i systemet är industriella kameror. I Timspect används 11 Basler kameror av olika modeller. "Ett bra prisförhållande är viktigt för oss. Det är därför vi bestämde oss för att använda Basler ace kameror, de levererar också en mycket bra bildkvalitet. Basler är en ledande leverantör av industriella kameror och vi uppskattar det stöd som Basler erbjuder. En annan fördel är att kamerorna stöder GigE 2.0-standarden. Denna standard utökar möjligheterna för multikamerasystem, som nu kan synkroniseras med mycket större precision under GigE Vision 2.0”, säger Anders Nyberg, CTO Cind AB.

Cind AB som är en spinn-off från Saab är ett nyetablerat företag som har utvecklat en rad olika lösningar för volymskalning i industriella applikationer. Cind AB’s kunder finns främst inom trä- och logistikindustrin.

Teknisk rådgivning
Johan KastenssonJohan Kastensson

Produktchef, Bildanalys & Vision

075-242 43 34

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta