video cannot show image
Publicerat: 2023-09-04

Vi hjälper dig välja rätt kabel

När det kommer till kablar som används i rörliga applikationer är kabelkedjan ett viktigt val. Kabelkedjan ska skydda kabeln och styra rörelsen för att undvika onödigt slitage och potentiella driftstopp. Det är dock viktigt att komma ihåg att valet av kabel inte är mindre viktigt. Genom att välja rätt kabel kan man undvika problem och säkerställa en smidig drift. Det finns fler faktorer som spelar in för att välja rätt kabel.

Kunskap

Rätt kabel för rätt applikation

Som kund har du förmodligen en bra förståelse för vilken typ av kabel du behöver för din specifika applikation. Det kan till exempel vara en styrkabel, motorkabel eller BUS-kabel, där den elektriska biten definieras av antalet ledare och kabelns area.

Igus erbjuder ett brett utbud av olika kabelmodeller, alla utformade för att användas tillsammans med kabelkedjor. Bland de vanligaste kablarna har igus sju olika kvaliteter att välja mellan. Valet av kabel beror helt på hur den kommer att användas, och målet är att erbjuda den mest prisvärda lösningen som uppfyller kraven. Till exempel är PVC det billigaste materialet medan TPE är dyrare men klarar av mer krävande miljöer.

Design & uppbyggnad

Utöver materialet är designen och uppbyggnaden av kabeln avgörande faktorer. Dragavlastande element och olika snäva ledartvinningar påverkar hur väl kabeln kan hantera dragpåkänningar och böjningsradier. Vid val av kabel tar vi också hänsyn till eventuella utrymmesbegränsningar och längden på den rörliga sträckan. Med rätt design kan kablarna klara av åksträckor på upp till 400 meter, vilket ger flexibilitet i olika applikationer.

Yttre faktorer och livslängd

Vid valet av kabel är det också viktigt att ta hänsyn till yttre faktorer. Kablarna är specifika för olika temperaturer och olika miljöer. Det är även viktigt att överväga hur många cykler applikationen utför per dag, per vecka och per år, samt den förväntade livslängden för kabeln. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan man välja en kabel som är hållbar och pålitlig under lång tid.

Kabel kvalitet igus

Få hjälp med valet av rätt kabel

* = Obligatoriskt fält

Kolla in vårt sortiment av kabel

Teknisk rådgivning
Peter NordellPeter Nordell

Produktchef, Kabel

076-527 81 18 076-527 81 18

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta