Safety Simplifier är ett säkerhets-PLC som erbjuder ett enkelt sätt att bygga skyddssystem för mobila och fasta maskiner, helt trådlöst.

Säkerhetslösningar kan upplevas som komplicerade och oflexibla men med det patenterade säkerhets-PLC:t Safety Simplifier erbjuder vi dig flexibla och användarvänliga säkerhetslösningar som kommunicerar trådlöst inom nätverket.

Safety Simplifier är både ett säkerhets-PLC och en enhet för tryckknappar såsom nödstopp, reset med indikering, lås, lås upp, start, stopp m.m. Med Safety Simplifier bygger du enkelt upp kompletta säkerhetssystem precis där du behöver dem, exempelvis vid en dörr. Anslut bara dina sensorer och välj funktionsknappar för en komplett säkerhetslösning. Data vidarebefordras till din befintliga anläggning antingen direkt eller via en annan Safety Simplifier.

Safety Simplifier kommunicerar trådlöst i ett nätverk med upp till 16 enheter. Nätverket har inbyggd repeteringsfunktion som gör att alla enheter vidarebefordrar säkerhetsdata till varandra. Kommunikationen kan ske mellan enheter trådlöst eller via en enkel sammankoppling med kontakter. Programmering och kommunikation online kan ske trådlöst mellan en dator och alla Safety Simplifiers i ett system.


Med Safety Simplifier behövs inga elskåp längre för skyddssystem då enheterna är gjorda för att placeras utanför elskåpet.

SIMPLIFIER MANAGER

Simplifier Manager är en programvara för PC som används för programmering av Safety Simplifier på ett enkelt och användarvänligt sätt. Som standard finns funktionsmoduler med drag- och släppfunktion för nödstopp, grindgivare, ljusskydd, tvåhandsmanöveranordning, skyddssättsväljare och många andra funktioner. Programmet är välstrukturerat och tillåter snabb access till program för varje Safety Simplifier.

 
SSP - Safety Simplifier
OEM Automatic Safety Simplifier exempel

SAFETY SIMPLIFIER

 • Upp till 16 enheter i ett system
 • 14 I/O som säkra in- eller utgångar (utgång 1-14)
 • 2x dubbla reläutgångar (utgång 15 & 16)
 • Fjäderplintar för säker anslutning vid vibrationer
 • Matning 10-30 V DC
 • Trådlös och/eller CAN-bus tvåvägskommunikation
 • Nätverk med upp till 256 I/O
OEM Automatic Safety Simplifier Manager

SIMPLFIER MANAGER

 • Drag- och släppfunktion
 • Trådlös koppling med Simplifier Monitor eller via USB
 • Användarvänligt interface
 • Funktionsmoduler för enkel och snabb programmering
 • Kommunikation med andra PLC

ROBOTCELL SAFETY SIMPLIFIER

Ett komplett skyddssystem med sex Safety Simplifier för oilka skyddsfunktioner. Observera att inget elskåp för sammankoppling av skyddsfunktionerna behövs.

ENKEL PLANERING MED MÅNGA MÖJLIGHETER

Safety Simplifier kan fritt placeras runt om i en robotcell då de kommunicerar med varandra trådlöst eller via CAN-buss. De kan ta hand om både säkerhet och andra önskade funktioner. Tillägg av dörrar, robotar och maskiner blir lätt med Safety Simplifier, endast programmet behöver ändras.

KORTARE INSTALLATIONSTID DÅ INGET ELSKÅP BEHÖVS

Med Safety Simplifier som har kapslingklass IP65 behövs inget elskåp. Skydd och maskiner kopplas enkelt in där de behövs. Kommunikationen mellan varje Safety Simplifier och en linedator kan ske helt trådlöst. Inkopplingstiden för skydd och maskiner reduceras till ett minimum.
OEM Automatic Safety Simplifier Robotcell

PÅ ELSKÅPET

Safety Simplifier monterad på ett elskåp för en maskin. Tack vare en integrerad säkerhets-PLC, kan Safety Simplifier antingen ta hand om alla säkerhetsfunktioner eller användas som ett säkerhetsinterface mellan maskiner och skydd.

SKJUTGRIND

Safety Simplifier för övervakning av skjutgrind, återställning, låsning och nödstopp.

PÅ ROBOTSKÅPET

Safety Simplifier installerad på ett robotskåp för säker tvåvägskommunikation både för säkerhet och funktion.
OEM Automatic Safety Simplifier Handling Award

VERKTYGSVÄXLARE

Safety Simplifier installerad på en verktygsväxlare för trådlös säker kommunikation till Irb vid verktygsväxling.

LÅSFUNKTIONER

Safety Simplifier övervakar och styr låsfunktioner, reset, upplåsning, nödstopp och start.

OSSD SIGNALER

Safety Simplifier övervakar OSSD signalerna från ett ljuskydd och du kan välja förbikopplingsfunktioner och indikeringar helt fritt.
OEM Automatic Safety Simplifier Git Security Award 2018 finalist

läs mer om produkterna

Teknisk rådgivning
Jörgen CarlswärdJörgen Carlswärd

Produktansvarig, Sensor & Maskinsäkerhet, Certifierad Maskinsäkerhetsspecialist

076-527 85 70

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta