Publicerat: 2021-09-27

Odigo väljer Robolink

Vi befinner oss i Malmö hos vår kund Odigo för att ta reda på vad de tycker om Robolink från igus som vi har levererat.

Kundcase

VAD GÖR ODIGO?

Vi hjälper små och medelstora företag i södra Sverige att automatisera sin produktion, ofta genom att addera robotar. Det är ofta företag som är i början av sin automationsresa eller redo att utveckla mer som vi har kontakt med, berättar Markus Engqvist som är ansvarig på Smart factory by Odigo.
 
Han berättar att de jobbar med hållbar produktion och fortsätter förklara hur automatisering kan kopplas ihop med hållbarhet. I branschen ser de en trend där produktionen flyt-tas tillbaka från utlandet till Sverige. Eftersom det finns mycket att förhålla sig till i form av regler och ramverk för hur du producerar, fraktar och återvinner i Sverige blir produktionen oftast mer hållbar. I och med att produktionen flyttas tillbaka till Sverige skapas fler jobb, trots att vissa stationer i en pro-duktion ersätts med en robot i stället för en människa. Ofta är lösningarna i produktionerna inte allt för avancerade men ger ändå ett väldigt påtagligt resultat. Odigo jobbar vanligtvis med kollaborativa robotar men har nu också sett stora möjligheter med Robolink från igus. 
Smart Factory by Odigo
Markus Engqvist, Odigo
Citat Markus

BERÄTTA MER OM ROBOLINK

De viktigaste faktorerna när en robot ska in i produktionen är egentligen ergonomi, effektivisering och kostnad. Med Robolink kan vi göra dessa saker. Denna robot har 700 mm i räckvidd och tre kilo i lyft och med detta kommer man långt ute i industrin. Ett exempel på hur roboten kan bidra med effektivitet är att belägga roboten några timmar extra när det bemannade skiftet är slut. Roboten kan också göra monotona arbeten vilket leder till att en människa kan göra andra arbets-uppgifter och det skapar en bättre arbetsmiljö. Robolink är det självklara valet när man har enklare uppgifter, vill automatisera produktionen eller har en begränsad budget. Med denna robot kan vi effektivisera mycket på ett kostnadseffektivt och enkelt sätt. 
Tor hos Odigo

VAD TYCKER NI OM ROBOLINKS MJUKVARA?

Mjukvaran var enkel och lätt att lära sig. Det tog inte många timmar från installation av mjukvaran till att vi kunde simulera ett helt program, berättar Tor Bratt som jobbar med Design på Odigo. 

”Ofta går vi in och gör en snabb simulering på det programmet vi ska köra innan vi gör något i verkligheten och det är någonting som är väldigt användbart!”

Tor Bratt, Design Smart Factory

 

 

Teknisk rådgivning
Jörgen RöhsJörgen Röhs

Produktansvarig, Kabel

070-645 44 74

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta