Här visas en film. Godkänn cookies för att se den!

video cannot show image
Publicerat: 2024-03-11

Vi säljer nu världsledande cobots från KUKA Nordic

I samarbete med den världsledande robottillverkaren KUKA Nordic tar vi nu ett stort steg för att erbjuda våra kunder tillgång till toppmoderna cobots. Med cobots som en integrerad del av vårt sortiment fortsätter vi att vara en pålitlig och framåtsträvande partner för företag som strävar efter framgång inom industriautomation. VD Jens Kjellsson från OEM Automatic och Joacim Lorentsson, VD för KUKA Nordic, delar med sig av sina insikter om hur detta samarbete kommer att forma framtidens automationslandskap.

Företagsnytt

Om samarbetet

Genom ett samarbete mellan automationsföretaget KUKA Nordic och OEM Automatic kommer KUKA:s cobotar på ett effektivt sätt att distribueras i Sverige, Finland och Baltikum.

”Med KUKA i vår palett av leverantörer får våra kunder tillgång till cobotar från en världsledande robottillverkare”, säger Jens Kjellsson, VD för OEM Automatic.

”Avtalet innebär att vår närvaro kommer att öka avsevärt på den nordiska marknaden”, säger Joacim Lorentsson, VD för KUKA Nordic.

Strategiskt avtal som ger momentum i försäljningen

Överenskommelsen mellan OEM Automatic och KUKA Nordic ger ordentlig skjuts i försäljningen.

”OEM Automatic har en stark representation på marknaden och väl utvecklade kanaler för marknadsföring och försäljning. Med deras hjälp får vi ytterligare momentum att växa på den nordiska marknaden och i Baltikum”, säger Joacim Lorentsson.

Just cobotar passar dessutom perfekt för distribution via en extern partner, eftersom det är en typ av robot som inte kräver kunskaper i programmering. Roboten lär sig istället rörelserna genom att operatören flyttar den med händerna.

”KUKA:s kollaborativa LBR iisy-robotar kompletterar vårt övriga utbud på ett mycket bra sätt”, säger Jens Kjellsson.

”Vi har valt att samarbeta med ett rutinerat företag med stor kompetens och som är väldigt bra att ha att göra med. Nu blir OEM Automatic vår förlängda arm på marknaden och jag ser det här som mycket långsiktigt”, säger Joacim Lorentsson.

Kuka Nordic

KUKA är ett av de dominerande företagen inom intelligent automation globalt, med över 15 000 anställda och en omsättning på cirka 4 miljarder euro. Med framgångsrika satsningar på energieffektivisering samt på mjukvaror anpassade för industrier i teknologisk framkant är företaget väl etablerat i en rad olika segment: automotive, elektronik, livsmedel, medicin samt logistik och e-handel med flera. Huvudkontoret ligger i Augsburg i Tyskland.

”KUKA Nordic är en aktör som vi känner väl till och bara har goda erfarenheter av. De levererar robotar och mjukvaror i absolut framkant och avtalet med dem är strategiskt viktigt och en framgång för oss”, säger Jens Kjellsson.


Cobots - en naturlig del inom framtidens industriautomation och vårt sortiment

Automatiseringen inom industrin har stått inför en imponerande utveckling de senaste åren, och mitt i denna teknologiska revolution har robottekniken stigit fram som en självklar del i utvecklingen. Därför är införandet av cobots i vårt sortiment ett naturligt steg och ett bevis på vårt åtagande att förse våra kunder med de senaste automationslösningarna på marknaden. 

Värdefulla synergier mellan mänsklig expertis och robotteknik

Cobots erbjuder en unik möjlighet att förena mänsklig expertis med modern robotteknik. Detta tillvägagångssätt innebär inte bara en effektiviserad produktionsprocess utan markerar även en övergång mot innovation och nytänkande.

Ökning av kvalitet och säkerhet

Framtiden kommer definitivt att innefatta fler cobots. Cobots möjliggör inte bara smidigare och mer anpassningsbara produktionslinjer, utan ger också en ökning av kvalitet och säkerhet. Genom att erbjuda denna avancerade teknologi bekräftar vi vårt åtagande att leverera lösningar som möter de växande kraven inom industrin.

KUKA TechCenter Kim och Patrik
KUKA robot TechCenter
KUKA Tech Center i Göteborg

Vilka möjligheter innebär detta nya samarbete?

I samarbetet mellan OEM Automatic och KUKA Nordic väntar spännande möjligheter för kunder i de nordiska länderna, men även positiva synergier som båda företagen kan dra nytta av. När vi besökte KUKA’s TechCenter i Göteborg tog vi en närmare titt på hur detta samarbete inte bara stärker företagens egna positioner på marknaden, utan också skapar en win-win situation för båda parterna. Så här säger Patrik Bengtsson, OEM Automatic, och Kim Reeslev, KUKA Nordic, i en intervju om deras samarbete.

VAD INNEBÄR SAMARBETET OEM AUTOMATIC’S KUNDER?
”För OEM Automatics kunder öppnar detta samarbete dörrar till en ännu bredare portfölj av tekniska lösningar. Genom detta nya samarbete med KUKA Nordic kommer våra kunder att dra nytta av ett ännu större utbud av produkter och lösningar.”- Patrik Bengtsson.

Patrik och Kim Kuka Nordic

Patrik Bengtsson, OEM Automatic, och Kim Reeslev, KUKA Nordic

Kim Reeslev från KUKA Nordic

VILKA FÖRDELAR SER NI PÅ KUKA NORDIC MED ATT SAMARBETA MED OEM AUTOMATIC?
”OEM Automatic är en välkänd teknisk distributör i de nordiska länderna, och med vårt nya samarbete tror KUKA Nordic att vi kommer att kunna utvidga vårt sortiment och erbjuda ännu mer över hela Skandinavien.
OEM Automatic har under många år varit erkänd som en professionell leverantör på den industriella marknaden, och med deras stora säljteam och kundbas ser vi detta som en win-win för båda parter. OEM Automatic får sitt sortiment utökat med våra cobots och vi får djupare förståelse för marknaden och når fler kunder.” - Kim Reeslev.

BERÄTTA MER OM PRODUKTUBUDET SOM KOMMER ERBJUDAS 
”KUKA erbjuder den bredaste robotportföljen på marknaden och detta samarbete betyder att vi får ytterligare en marknadskanal för vår portfölj av cobots. KUKA:s portfölj av cobots sträcker sig från 3 kg till 15 kg och har räckvidder från 600 mm till 1300 mm.
KUKA är välkänt för högkvalitativa produkter och med programvaran iiQKA.OS som körs på våra cobots, tillåter vi operatörer att utföra programmeringsuppgifter och dagliga justeringar utan någon expertkunskap.Dessa robotar är designade och konstruerade för enkel installation och uppstart inom 30 minuter, allt med devisen ”Bring robots to the people”.”- Kim Reeslev.

HUR SER DU PÅ FRAMTIDEN INOM AUTOMATION?
”Att omfamna den teknologiska utvecklingen är inte bara en marknadsstrategi utan en klar signal om vårt åtagande att förse våra kunder med de mest avancerade och effektiva automationslösningarna. Med cobots som en integrerad del av vårt sortiment fortsätter vi vår resa som en pålitlig och progressiv partner för företag som strävar efter framgång inom automationsområdet. Framtiden är oviss, men vi ser fram emot att forma den tillsammans med våra kunder och industrin som helhet.”- Patrik Bengtsson.
Patrik Bengtsson OEM Automatic

Kolla in produkterna här

Teknisk rådgivning
Patrik BengtssonPatrik Bengtsson

Marknadsgruppschef, Kabel

070-493 61 26 070-493 61 26

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta