video cannot show image
Publicerat: 2024-05-02

Inspodagen 2024

Den 16 april öppnade vi dörrarna till en av årets mest efterlängtade händelse, Inspodagen, där vi välkomnade våra besökare till en dag fylld av inspiration, kunskap och möjligheter. Inspodagen är mer än bara en vanlig mässa för oss; det är vår chans att visa upp hela vår bredd av produkter, expertis och partnerskap. Vi vill visa att vi är mer än bara de produkter vi säljer – vi är en resurs, en partner och en källa till framtidens tekniklösningar.

Företagsnytt
Under Inspodagen, som i år arrangerades av produktområde Maskin, fick besökarna ta del av en rad aktiviteter som syftade till att inspirera och informera på olika sätt. En av höjdpunkterna var möjligheten att lyssna på intressanta föreläsningar från branschledande experter. Dessa föreläsningar gav deltagarna möjlighet att få nya insikter och utbyta tankar med andra branschkollegor.
Besökare Inspodagen 2024

Över 100 besökare på årets mässa.

Bella, Markus (EPEC) och Hannes

Bella Norrbin säljare OEM Automatic, Markus Norrgård EPEC och Hannes Elm säljare OEM Automatic.

Årets föreläsningar

Två föreläsningar hölls av vår tillverkare EPEC, ledande aktör inom elektrifierande, assisterande och autonoma system. Den ena föreläsningen hade fokus på övergången från förbränningsmotorer till eldrift där EPEC erbjöd en djupgående insikt i de utmaningar och möjligheter som denna övergång innebär. Deltagarna fick lära sig hur EPECs avancerade styrenheter arbetar smart för att effektivt distribuera kraften där den behövs, vilket är avgörande för framtidens maskiner.

Den andra föreläsningen EPEC höll hade fokus på ämnet Functional Safety. Denna föreläsning belyste vikten av att övervaka maskinprocesser med redundanta system för att undvika fel och olyckor. Deltagarna fick en inblick i hur man effektivt implementerar sådana system för att säkerställa en säker och pålitlig maskindrift.

Stort intresse för produkterna från EPEC

Efter föreläsningen samlades lyssnarna för att titta på produkterna de just fått lära sig mer om.

KUKA Nordics, en av världens ledande leverantörer av intelligenta automationslösningar, bjöd också på en uppskattad föreläsning om kollaborativa robotar i produktionsprocessen. Genom att automatisera arbetsflödet med hjälp av cobots presenterade KUKA Nordics värdet av att frigöra resurser, skapa en säkrare arbetsmiljö och öka effektiviteten. Deltagarna fick värdefulla tips och insikter om hur de kan optimera sina egna processer genom att införliva kollaborativa robotar.
Joacim, Produktansvarig, och cobot från KUKA

Joacim Råsberg, produktansvarig, träffade många som var nyfikna på vårt produktutbud av cobots och hur dessa skulle kunna gynna deras verksamhet.

Föreläsning med EPEC

Mikko Hankaniemi, Director, Products and Systems, höll föreläsning om elektrifierande, assisterande och autonoma system.

Föreläsning med KUKA

Micael Amandusson, Channel Manager på KUKA Nordic, höll föreläsning om kolloborativa robotar.

Inspodagen 2024 – En fullträff

Johan Löfgren, chef på produktområde Maskin, sammanfattade Inspodagen 2024 som en lyckad mässa fylld med inspiration och spännande möten. Han betonade vikten av samarbete och engagemang, och tackade särskilt våra partners, EPEC och KUKA, för deras bidrag till dagens framgång.
Inspodagen 2024 var en fullträff, där deltagarna inte bara fick ta del av de senaste innovationerna och trenderna inom industrin, utan också fick möjlighet att knyta värdefulla kontakter och utbyta idéer. ”Vi ser redan fram emot nästa års Inspodag och möjligheten att fortsätta inspirera och driva innovation framåt tillsammans med våra kunder och partners.” säger Johan.

Johan Löfgren, chef produktområde Maskin
Hampus, OEM Automatic

Många besökare blev imponerade av vårt breda produkutbud.

Produkter från Sensor och maskinsäkerhet
Visa produkter för besökare på mässan
Johan Lind, logistikchef, på rundvandring

Johan Lind, logistikchef, med besökare på en guidad rundtur.

Rundvandringar

På Höganloft erbjöd vi inte bara en plattform för att visa upp vårt omfattande utbud av produkter och expertis, utan också en unik inblick i vårt dagliga arbete på logistik och förädling.

Under de guidade rundturerna fick besökarna en exklusiv möjlighet att se mer av vårt logisktikcenter. Från mottagning av varor till distribution av färdiga produkter, erbjöd rundturerna en detaljerad inblick i varje steg av vår logistikprocess. Besökarna fick även möjlighet att se vår förädlingsavdelning, där vårt skickliga team arbetar med att förädla och anpassa produkter efter kundernas behov och önskemål.

Genom att ta del av rundturerna fick besökarna inte bara en bättre förståelse för vår verksamhet och våra processer, utan också en uppskattad möjlighet att se hur våra produkter tar form och levereras till våra kunder med högsta kvalitet och effektivitet.

Rundturerna på vårt logistikcenter var ett populärt inslag under Inspodagen. Vi ser fram emot att fortsätta att öppna våra dörrar och välkomna intresserade besökare till framtida evenemang, där vi fortsätter att dela med oss av vår kunskap, erfarenhet och passion för innovation.

Med det sagt hoppas vi att vi ses igen på Inspodagen nästa år!

Teknisk rådgivning
Johan LöfgrenJohan Löfgren

Affärsområdeschef, Maskin

076-527 82 55 076-527 82 55

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta