Hallå där Mattias Andersson
Publicerat: 2022-09-26

Hallå där Mattias Andersson

Mattias Andersson jobbar som affärsingenjör på produktområde Bildanalys & Vision på OEM Automatic. Han ser att det är allt fler företag som på ett eller annat sätt har möjlighet att dra nytta av vision. Här svarar han på några frågor om sin centrala roll i spännande utvecklingsprojekt och vikten av att alltid finnas tillgänglig för dig som kund. När du är redo att få i gång ett visionsystem finns han med i processen för att bidra med kunskap och erfarenhet för att lyckas med projektet med bästa resultat.

Företagsnytt

Hur skulle du beskriva din roll som säljare?

Min roll kan beskrivas som en projektledare där jag bidrar till att skapa optimala förutsättningar för dig att lyckas med ett utvecklingsprojekt. Jag bidrar med kunskap och erfarenhet för att du ska hitta rätt produkt och rätt support. Detta kan innebära att aktuell tillverkare kopplas in, rätt priser tas fram, eventuell förädling av produkter och se till att logistiken sköts enligt ditt önskemål.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

För mig är det viktigt att vara tillgänglig för mina kunder. Det innebär att ingen dag är den andra lik och att veckan styrs av min roll som spindeln in nätet i olika utvecklingsprojekt. Vissa dagar spenderas därför på resande fot och fysiska kundmöten, medan andra dagar kombineras med effektiva teams-möten och mejlkontakt. Det är fullt ös hela veckan!

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att få vara en del i utvecklingsprojekt i varierande branscher är både lärorikt och det roligaste med mitt jobb. 

Vad ser du för efterfrågan hos kunder?

Generellt ser vi efterfrågan på en stabil och trygg partner för teknisk hjälp. Det kan vara svårt att hänga med bland alla nyheter och innovationer i teknikbranschen, men vi som har tätt samarbete med marknadsledande tillverkare kan erbjuda högkvalitativa produkter och värdefull kunskap.

Finns det någon produkt du tror många skulle behöva men som de inte vet om än?

Eftersom vi ofta erbjuder kundunika lösningar är det svårt att säga en specifik produkt. Däremot ser jag att det är många kunder som skulle ha nytta av vision generellt. Skulle säga att alla som håller på med produktion på ett eller annat sätt skulle kunna dra nytta av vision. Det är även mer lätthanterligt och billigare idag att lösa visionapplikationer än vad det någonsin varit tidigare.
Vi har medarbetare som är extremt kunniga inom 3D och vision. Vår kunskap är värdefull och vi hjälper dig med tekniska lösningar och ser till att du får i gång ett visionsystem som fungerar riktigt bra baserat på just dina förutsättningar.
Teknisk rådgivning
Mattias AnderssonMattias Andersson

Affärsingenjör, Computer Vision, Tranås

076-527 83 73 076-527 83 73

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta