Halla dar Eldar Karat

Hallå där - Eldar Karat

Eldar Karat är vår expert inom pneumatik och jobbar på affärsområdet Tryck & Flöde. Läs mer om vad Eldar tycker är så intressant med just pneumatik och vad han gör på fritiden.

Företagsnytt
Du kallas för pneumatikexpert, hur blir man det?

I grunden har jag en teknisk utbildning med inriktning på automationsteknik och ett genuint intresse för att förstå mig på hur olika saker fungerar. Genom att kombinera min kunskap och nyfikenhet har jag funnit ett intresse i pneumatiken, där man ska få många olika komponenter att lira med varandra i ett system.

HUR SER EN DAG PÅ JOBBET UT, PÅ AVDELNING TRYCK & FLÖDE? 

Ingen dag är sig lik, att jobba på OEM Automatic AB ger ett väldigt varierat arbete, vilket jag tycker är kul. Men oftast börjar det med att jag lägger upp en plan för dagen på öppna ärenden och projekt som ska drivas på tillsammans med våra säljare och tillverkare. Sedan så hanterar jag nya ärenden som kommer in via e-mail och telefon, vi kör interna möten på avdelningen för att reda ut ärenden tillsammans, bokar kundmöten via Microsoft Teams, samt dricker kaffe och har det trevligt! 

Vilken är den vanligaste frågan du får från kund? 
Jag behöver en ventil för att styra min cylinder, vad har du? Väldigt bred fråga som jag får höra ofta, vilket börjar med att jag istället riktar om frågan till den befintliga cylindern för att bygga mig en egen uppfattning om luftflöde, tryckområde, omgivande miljö och önskad styrfunktion. Därefter kan jag ta fram ett lämpligt alternativ på ventil som ska klara av att styra cylindern och passa in i miljön, samt erbjuder jag tillhörande komponenter som kopplingar, slang och kabelkontakter för en komplett lösning. 
Vad ser ni för efterfrågan hos kunder? 

Den rådande pandemin sätter begränsningar i det alldagliga arbetet för många av våra kunder. Felsökning och underhåll blir mer prioriterat för att hålla igång verksamheten och olika processer, vilket gör att korta svarstider och snabba leveranser är viktigt. Som produktansvarig har jag daglig kontakt med våra tillverkare runt om i Europa. Är det en teknisk fråga som jag inte löser själv eller att det finns behov av en ej lagerförd artikel, så finns det folk på plats hos våra tillverkare för att stötta mig! 

Vi på OEM Automatic AB har full bemanning under veckan både på tjänstemannasidan för support och logistikcentret för leveranshantering. Detta möjliggör att vi kan ta emot frågor varje dag under arbetsveckan och erbjuda snabba leveranser från vårt lager i Tranås.
Vad gör du på din fritid?

Efter en lång dag på kontoret så gillar jag att varva ner ute i naturen. Jag vandrar en hel del med min sambo och vår hund, men framförallt lägger jag tid på fiske i närområdet till Tranås. Jag är antingen ute med min båt på sjön Sommen eller flugfiskar i den lilla skogssjön Klangagölen. Jag umgås mycket med vänner och familj, lyssnar på musik och spelar gitarr. Jag är även ordförande för det Svenska Castingförbundet, vilket är ett idrottsförbund som är baserat på längd- och precisionskastning med flug och haspelspö. 

Vad är det roligaste med ditt jobb? 

Det roligaste med mitt jobb är stämningen med kollegorna på Tryck & Flöde och den vardagliga kundkontakten. Jag får träffa och jobba med så många olika personligheter vilket leder till att jag lär mig något nytt varje dag! 

Teknisk rådgivning
Eldar KaratEldar Karat

Produktansvarig, Tryck & Flöde

075-242 42 23

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta