Standardprodukter är bra, förädlade produkter är perfekta

På OEM Automatic märker vi att fler och fler upptäcker fördelarna med att få en färdiganpassad produkt levererad till sig. Därför är vi väldigt stolta över vår förädlingsavdelning. Här kan vi anpassa, förädla och montera ihop olika komponenter helt efter dina behov och önskemål för att du ska kunna effektivisera och frigöra resurser och fokusera mer på din kärnverksamhet. 


Förädlingsavdelningen hanterar ungefär 12 % av vår omsättning. Jörgen Röhs är produktionschef på avdelningen som består av totalt 27 personer. Jörgen har en lång erfarenhet inom OEM Automatic och har jobbat på företaget i 17 år, varav 15 år på förädlingsavdelningen. I sin roll som produktionschef ansvarar han för personalen och för avdelningens utveckling. 

Vilka är ni? Berätta om avdelningen och dess funktion.
 - Vi är ett gäng som har en lång tradition av att kundanpassa våra produkter för att de ska passa perfekt in i kundens applikation, helt efter behov och önskemål. Att vi servar flera bolag i OEM-koncernen gör oss väldigt breda i vår kompetens och uppsättning. Kundanpassningen är väldigt varierad, allt från att packa kit i plastpåse och märka med specialetikett till att montera ihop kompletta pumpaggregat. 

Då vi hanterar drygt 1 500 st olika artikelnummer per år måste vi ha tydlig dokumentation om hur våra saker ska monteras. Vi arbetar därför med elementblad som beskriver i bilder hur montaget ska gå till väga. 

Vilka är de främsta fördelarna med att anlita förädlingsavdelningen? 
- Den främsta fördelen är att produkterna som levereras passar direkt hos kunden, som då slipper ”slösa” bort sina resurser utan kan använda dem till deras kärnverksamhet. Vi ser också en stor fördel i administrationen hos våra kunder. Hela processen från inköp till betalning får färre rader vilket ger en effektivare hantering. 

Vilka kunder riktar ni er till? 
- Vi riktar oss främst till maskin-, skåp- eller apparatbyggare, oavsett storlek. Vid vissa fall även mot slutförbrukare.

På OEM Automatic har vi över 100 stycken tillverkare, hur samarbetar ni med dem? 
- För oss innebär samarbetet med tillverkarna att vi kan få en kundanpassad komponent in i vår produktion. Vi kan exempelvis få en färdigbearbetad kapsling som vi sedan monterar knappar i. Ibland startar ett projekt hos oss på förädlingen för att sedan, när volymen tillåter, fasas över till tillverkaren. Vi på förädlingsavdelningen vill främst inrikta oss på små eller medelstora projekt, där är vi starkast. Vi jobbar för att hålla en hög flexibilitet och kundservice. 

Jörgen
500000
enheter

Så många enheter, fördelat på 7000 ordrar, monterar vi varje år. 

05 foradling
KVALITETSUTFALL

Vårt kvalitetsutfall ligger på mindre än 0,5, vilket innebär att vi endast tar emot 0,5 kundreklamationer per vecka.

intertek icon
CERTIFIERINGAR

Produktionen är kostnadseffektiv och kvalitetscertifierad enligt ISO 9001 samt
ISO 14001. 

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta