Med vårt breda sortiment från marknadsledande tillverkare erbjuder vi högkvalitativa produkter och stödjer kunder i deras utvecklingsprojekt för att effektivisera inköpsprocesser. Med snabba leveranser och engagerade säljare gör vi det enkelt att samla inköp hos oss och bidrar till att effektivisera den svenska industrin.

Om OEM Automatic

OEM Automatic är en av de främsta leverantörerna av industriautomationskomponenter i Europa. Vårt omfattande och varierade sortiment, sammansatt av produkter från marknadsledande tillverkare, ger våra kunder en unik möjlighet att samla sina inköp hos en enda leverantör.

Vi strävar efter att erbjuda alla våra kunder tillgång till högkvalitativa produkter från branschens mest framstående tillverkare. Dessutom stödjer vi våra kunder i deras utvecklingsprojekt och möjliggör för dem att effektivisera sina inköpsprocesser. Våra erfarna produktansvariga och säljare är dedikerade till att hjälpa kunderna att hitta de tekniskt mest optimala lösningarna.

Snabba leveranser, tydliga besked och transparent information är grundläggande för oss. Vi strävar efter att göra det enkelt och effektivt att ha OEM Automatic som partner. Vår verksamhet är resultatet av en dröm om att skapa ett familjeföretag och effektivisera den svenska industrin.

Vår affärsidé

Med branschledande kompetens och personlig kundkontakt levererar vi komponenter och kundanpassade tekniska lösningar till företag. Vi erbjuder ett brett sortiment via specialiserade tillverkare som är ledande inom sina områden. Genom ett nära samarbete mellan kunder, tillverkare och medarbetare blir vi den mest långsiktiga och värdeskapande samarbetspartnern på marknaden.

Vi vill samarbeta
med dig!

Vi skapar relationsbyggande affärer genom att vara den perfekta länken mellan tillverkare och kund. Affärsmodellen bygger på att våra säljare har förståelse för de unika behoven på lokal nivå. 

För våra tillverkare erbjuder vi på så sätt en unik möjlighet att optimera sin närvaro på den lokala marknaden, samtidigt som våra kunder får ta del av marknadsledande produkter och lösningar med personlig service och hög produktkunskap via en tillgänglig säljkår.

Affärsmodell

Omsättning

1,1

MILJARDER I OMSÄTTNING

Anställda

200

ANSTÄLLDA

Kunder

5 500

KUNDER

Tillverkare

130

TILLVERKARE


Vårt erbjudande 

Samarbeta med oss och ta del av fördelarna med våra produkter, kunskap, skräddarsydda lösningar, omfattande tjänster och tillgänglighet.
Vi är redo att hjälpa dig att lyckas nå dina mål.

Produkter

Produkter 

Ett brett och djupt sortiment, sammansatt av produkter från ledande tillverkare och fördelat på sex produktområden, ger en unik möjlighet att samla inköp från en och samma leverantör.


Kompetens

Kompetens 

Vi har produktansvariga som besitter kunskap inom sina specialiserade områden. Har du frågor om produkter och lösningar kan du alltid vända dig till oss för branschledande expertis.


Lösningar

Lösningar

Genom kundanpassade produkter direkt från tillverkarna kan vi säkerställa optimala lösningar för specifika behov. Vår förädlingsavdelning står även redo att erbjuda skräddarsydda logistiklösningar, inklusive specialpackning och montering.
Närhet

Närhet

Vi prioriterar närheten till våra kunder genom ett centraliserat logistikcenter, personliga säljbesök från våra fem säljkontor, närvarande kundsupport och en modern webbsida.

Vårt erbjudande

Så här går det till!

Så går det till

DU ÄR I BEHOV AV PRODUKTER

Du jobbar med att tillverka produkter, maskiner, rörliga applikationer eller skapar andra lösningar och behöver 
produkter som ska passa just ditt ändamål.

Så går det till
VAD ÄR DET SOM BEHÖVS?

Vi finns i hela Sverige med flera säljkontor och kan träffa dig på plats för att se över dina behov och analysera vilka möjligheter som finns. Annars är vi alltid tillgängliga via digitala möten eller telefon. 

Så går det till
TILLSAMMANS SKAPAR VI LÖSNINGEN

Vi tar med oss dina önskemål och tar fram lösningar med våra produkter, erfarenhet och kunskap. Vi har även tillverkarna av produkterna nära till hands vid möten, fysiska eller digitala. Visste du att alla våra produkter har en specialiserad produktansvarig?

Så går det till
Produkterna för dig

Vi tar fram produkterna du behöver ur vårt breda sortiment. Tillsammans utvärderas och testas förslagen.

Så går det till
Kundanpassning

Blir lösningen bättre för dig som kund gör vi enklare produktförädlingar och anpassningar hos oss innan leverans. Vid större volymer kan även våra tillverkare anpassa produkter direkt från produktionen.

Så går det till
Logistik

På vårt stora logistikcenter har vi mycket på lager och vi är stolta över att leverera till dig med hög leveransprecison, så du får det du behöver, när du behöver det.

Så går det till
TRYGGHETEN - EN RIKTIG SAMARBETSPARTNER!

Vi är med dig genom projektet och finns till hands framöver vid frågor eller utmaningar antingen via din säljkontakt eller vår tekniska kundsupport. Vad kommer vi utveckla tillsammans nästa gång?

Produkter

För att hålla en hög teknisk kompetens om produkterna har vi delat in sortimentet i sex olika produktområden. Tillsammans utgör dessa ett av marknadens största sortiment inom automation, bestående av produkter från ledande tillverkare. Detta ger dig en unik möjlighet att samla dina inköp från en leverantör.

Elskåpskomponenter

Elskåpskomponenter

Vi erbjuder ett av marknadens bredaste sortiment för skåpsbyggnation. Vår portfölj täcker allt från traditionella komponenter som reläer och radplintar till temperaturreglering. I takt med utvecklingen av IIOT satsar vi även på smarta, uppkopplade produkter för fjärrövervakning och lagring av data. Dessutom har vi ett utbud av komponenter för energimätning och kraftautomation.

”Allt du behöver för skåpsbyggnation och digitalisering”

Kabel

Kabel

Hos oss hittar du allt du behöver när det gäller kablar, kabelkedjor och tillhörande produkter. Vi kan anpassa kablar efter dina behov och önskemål och erbjuder dem på trumma eller kapade i önskad längd. Dessutom kan vi hjälpa dig med logistiklösningar såsom komplett kablage och lagerhållning. Förutom vårt sortiment av kablar erbjuder vi även industrirobotar för att möta dina automatiseringsbehov.

”En helhetslösning när det kommer till kabel och kabelkedja”

Maskin

Maskin

Vårt sortiment omfattar fordonsprodukter, varningsprodukter och maskinkomponenter. Dessutom erbjuder vi mekaniska produkter och tillbehör samt utomhus- och arbetsbelysning för krävande miljöer med möjlighet till kundanpassning. 

”Produkter för mobila applikationer men även stort utbud av belysning”

Sensor & Maskinsäkerhet

Sensor & Maskinsäkerhet

Vi erbjuder produkter inom sensorer och maskinsäkerhet för mobila maskiner, hissar, portar och grindar samt AGV. Oavsett vilken typ av utrustning eller miljö du arbetar med, strävar vi efter att tillhandahålla lösningar som uppfyller dina krav på mätning, positionering och som ökar säkerheten för både personal och utrustning.

”Produkter för säkerhet, mätning och positionering”

Tryck & Flöde

Tryck & Flöde

Med hjälp av våra produkter kan du säkerställa en effektiv styrning och övervakning av vätskor och gaser i olika tillämpningar och miljöer, vilket bidrar till ökad precision och kontroll över dina processer. Vårt sortiment inkluderar lösningar för att exakt mäta och reglera tryck, nivå, temperatur och flöde.

”Komponenter och skräddarsydda lösningar för mätning och reglering av vätskor och gaser”

Computer Vision

Computer Vision

Här hittar du ett komplett sortiment som uppfyller dina behov och krav på noggrannhet och prestanda inom computer vision. Vi erbjuder kameror, optik, mjukvara och tillbehör för både traditionella 2D- och 3D-applikationer. Detta kompletteras med kraftfulla datorer för bland annat AI- och embedded-lösningar.

”Det självklara valet när du väljer komponenter till din visionlösning”


Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta