detta är oem automatic ab

År 1974 flyttade familjerna Franzén och Svenberg ner till Tranås för att förverkliga drömmen om att en dag bygga ett familjeföretag med inriktning på försäljning av komponenter till den svenska industrin. Valet av läge berodde mycket på avståndet gentemot de största industriregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö, vilket var ungefär lika långt. Hans och Siv Franzén, samt Agne och Inger Svenberg grundade då OEM Automatic med visionen om att bli en betydande part för tillverkaren genom att bygga upp ett brett produktsortiment för små och medelstora tillverkare, och på så sätt påverka utvecklingen utifrån kundernas behov. Kundbasen och sortimentet utvecklades tack vare god kunskap om marknaden och goda relationer till både kunder och leverantörer.

Till följd av en positiv intäkts- och resultatutveckling ökade ambitionerna att expandera och inom ett tidspann på mindre än 10 år etablerades dotterbolag i grannländerna Finland, Norge och Danmark. År 1991 verkställdes en omstrukturering och moderbolaget OEM International startades med syfte att decentralisera ansvar till de rörelsedrivande dotterbolagen. Därav blev OEM Automatic ett mycket viktigt dotterbolag i koncernen som tog vid fortsatt fokus på försäljningen av komponenter till den svenska industrin.

OEM Automatic är idag en av Europas ledande leverantörer av komponenter för industriautomation. Ett brett och djupt sortiment, sammansatt av produkter från ledande tillverkare ger kunden en unik möjlighet att samla sina inköp från en leverantör.

Alla kunder får tillgång till kvalitetsprodukter från ledande leverantörer, hjälp vid utvecklingsprojekt och möjligheter att effektivisera sina inköp. Våra produktansvariga och säljare har lång erfarenhet och hjälper kunden att hitta den tekniskt bästa lösningen. Snabba leveranser, klara besked och tydlig information är självklart för oss. Det ska vara enkelt och effektivt att ha OEM Automatic som partner. OEM Automatic är resultatet av drömmen om att en dag bygga ett familjeföretag och effektivisera svensk industri.

Tillverkare
tillverkare

Våra tillverkare är specialiserade inom sitt område och ledande inom sin bransch. Genom att agera tillverkarens lokala organisation med fullt ansvar för all försäljning kan vi erbjuda ett unikt sortiment, med över 25 000 artiklar från mer än 100 ledande tillverkare. 

Säljare
sÄljare

Säljarna har kunskap om ett helt produktområdes sortiment och har som främsta uppgift att arbeta nära kunderna för att bidra med kommersiell och teknisk rådgivning. Detta för att alltid hitta den bästa lösningen för kunden.

Produktansvarig
produktansvariga

Våra produktansvariga är tillverkarens förlängda arm in i OEM Automatic och jobbar nära tillverkarens organisation. De har ofta ett samarbete direkt med tillverkarens utvecklingsavdelning.

Kundsupport
kundsupport

Vår kundsupportavdelning är alltid beredda att ge kunderna bästa tänkbara service. De svarar på frågor rörande leveransbesked, prisförfrågningar eller generella frågor av teknisk karaktär. 

Modell

MARKNADSLEDANDE PARTNERS

Våra tillverkare är ofta globala aktörer och ligger i framkant gällande teknik och produktutveckling. De flesta är marknadsledande inom sina specialistområden. För våra tillverkare skapar vi värde genom att vara det bästa alternativet i deras val av säljkanal.

RELATIONSBYGGANDE AFFÄRER

Vår framgång bygger på att vi skapar ett mervärde för våra kunder. Genom teknisk kompetens och ett brett sortiment av komponenter och system tillför vi värde till kundernas produkter och processer.

PRODUKTER

För att hålla en hög teknisk kompetens om produkterna har vi delat in produktprogrammet i sex olika produktområden. Varje produktområde har egna produktansvariga och säljare. 

Elskåpskomponenter
elskåpskomponenter
Kabel
kabel
Gruppbild Maskin
maskin
Sensor och maskinsäkerhet
sensor & maskinsäkerhet
Tryck och flöde
tryck & Flöde
Bildanalys och Vision
Computer vision
Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta