Med vårt breda sortiment från marknadsledande tillverkare erbjuder vi högkvalitativa produkter och stödjer kunder i deras utvecklingsprojekt för att effektivisera inköpsprocesser. Med snabba leveranser och engagerade säljare gör vi det enkelt att samla inköp hos oss och bidrar till att effektivisera den svenska industrin.

Om OEM Automatic

OEM Automatic är en av de främsta leverantörerna av industriautomationskomponenter i Europa. Vårt omfattande och varierade sortiment, sammansatt av produkter från marknadsledande tillverkare, ger våra kunder en unik möjlighet att samla sina inköp hos en enda leverantör.

Vi strävar efter att erbjuda alla våra kunder tillgång till högkvalitativa produkter från branschens mest framstående tillverkare. Dessutom stödjer vi våra kunder i deras utvecklingsprojekt och möjliggör för dem att effektivisera sina inköpsprocesser. Våra erfarna produktansvariga och säljare är dedikerade till att hjälpa kunderna att hitta de tekniskt mest optimala lösningarna.

Snabba leveranser, tydliga besked och transparent information är grundläggande för oss. Vi strävar efter att göra det enkelt och effektivt att ha OEM Automatic som partner. Vår verksamhet är resultatet av en dröm om att skapa ett familjeföretag och effektivisera den svenska industrin.

Vår affärsidé

Med branschledande kompetens och personlig kundkontakt levererar vi komponenter och kundanpassade tekniska lösningar till företag. Vi erbjuder ett brett sortiment via specialiserade tillverkare som är ledande inom sina områden. Genom ett nära samarbete mellan kunder, tillverkare och medarbetare blir vi den mest långsiktiga och värdeskapande samarbetspartnern på marknaden.

Omsättning

1,1

MILJARDER I OMSÄTTNING

Anställda

200

ANSTÄLLDA

Kunder

5 500

KUNDER

Tillverkare

130

TILLVERKARE

Vi vill samarbeta
med dig!

Vi skapar relationsbyggande affärer genom att vara den perfekta länken mellan tillverkare och kund. Affärsmodellen bygger på att våra säljare har förståelse för de unika behoven på lokal nivå. 

För våra tillverkare erbjuder vi på så sätt en unik möjlighet att optimera sin närvaro på den lokala marknaden, samtidigt som våra kunder får ta del av marknadsledande produkter och lösningar med personlig service och hög produktkunskap via en tillgänglig säljkår.

Affärsmodell

   

Godkänn cookies!

video cannot show image

Vårt erbjudande 

Samarbeta med oss och ta del av fördelarna med våra produkter, kunskap, skräddarsydda lösningar, omfattande tjänster och tillgänglighet.
Vi är redo att hjälpa dig att lyckas nå dina mål.

Produkter

Produkter 

Ett brett och djupt sortiment, sammansatt av produkter från ledande tillverkare och fördelat på sex produktområden, ger en unik möjlighet att samla inköp från en och samma leverantör.


Kompetens

Kompetens 

Vi har produktansvariga som besitter kunskap inom sina specialiserade områden. Har du frågor om produkter och lösningar kan du alltid vända dig till oss för branschledande expertis.


Lösningar

Lösningar

Genom kundanpassade produkter direkt från tillverkarna kan vi säkerställa optimala lösningar för specifika behov. Vår förädlingsavdelning står även redo att erbjuda skräddarsydda logistiklösningar, inklusive specialpackning och montering.
Närhet

Närhet

Vi prioriterar närheten till våra kunder genom ett centraliserat logistikcenter, personliga säljbesök från våra fem säljkontor, närvarande kundsupport och en modern webbsida.

Vårt erbjudande

Så här går det till!

Så går det till

DU ÄR I BEHOV AV PRODUKTER

Du jobbar med att tillverka produkter, maskiner, rörliga applikationer eller skapar andra lösningar och behöver 
produkter som ska passa just ditt ändamål.

Så går det till
VAD ÄR DET SOM BEHÖVS?

Vi finns i hela Sverige med flera säljkontor och kan träffa dig på plats för att se över dina behov och analysera vilka möjligheter som finns. Annars är vi alltid tillgängliga via digitala möten eller telefon. 

Så går det till
TILLSAMMANS SKAPAR VI LÖSNINGEN

Vi tar med oss dina önskemål och tar fram lösningar med våra produkter, erfarenhet och kunskap. Vi har även tillverkarna av produkterna nära till hands vid möten, fysiska eller digitala. Visste du att alla våra produkter har en specialiserad produktansvarig?

Så går det till
Produkterna för dig

Vi tar fram produkterna du behöver ur vårt breda sortiment. Tillsammans utvärderas och testas förslagen.

Så går det till
Kundanpassning

Blir lösningen bättre för dig som kund gör vi enklare produktförädlingar och anpassningar hos oss innan leverans. Vid större volymer kan även våra tillverkare anpassa produkter direkt från produktionen.

Så går det till
Logistik

På vårt stora logistikcenter har vi mycket på lager och vi är stolta över att leverera till dig med hög leveransprecison, så du får det du behöver, när du behöver det.

Så går det till
TRYGGHETEN - EN RIKTIG SAMARBETSPARTNER!

Vi är med dig genom projektet och finns till hands framöver vid frågor eller utmaningar antingen via din säljkontakt eller vår tekniska kundsupport. Vad kommer vi utveckla tillsammans nästa gång?

Produkter

Produkter

För att hålla en hög teknisk kompetens om produkterna har vi delat in sortimentet i sex olika produktområden. Tillsammans utgör dessa ett av marknadens största sortiment inom automation, bestående av produkter från ledande tillverkare. Detta ger dig en unik möjlighet att samla dina inköp från en leverantör.

Elskåpskomponenter

Elskåpskomponenter

Vi erbjuder ett av marknadens bredaste sortiment för skåpsbyggnation. Vår portfölj täcker allt från traditionella komponenter som reläer och radplintar till temperaturreglering. I takt med utvecklingen av IIOT satsar vi även på smarta, uppkopplade produkter för fjärrövervakning och lagring av data. Dessutom har vi ett utbud av komponenter för energimätning och kraftautomation.

”Allt du behöver för skåpsbyggnation och digitalisering”

Kabel

Kabel

Hos oss hittar du allt du behöver när det gäller kablar, kabelkedjor och tillhörande produkter. Vi kan anpassa kablar efter dina behov och önskemål och erbjuder dem på trumma eller kapade i önskad längd. Dessutom kan vi hjälpa dig med logistiklösningar såsom komplett kablage och lagerhållning. Förutom vårt sortiment av kablar erbjuder vi även industrirobotar för att möta dina automatiseringsbehov.

”En helhetslösning när det kommer till kabel och kabelkedja”

Maskin

Maskin

Vårt sortiment omfattar fordonsprodukter, varningsprodukter och maskinkomponenter. Dessutom erbjuder vi mekaniska produkter och tillbehör samt utomhus- och arbetsbelysning för krävande miljöer med möjlighet till kundanpassning. 

”Produkter för mobila applikationer men även stort utbud av belysning”

Sensor & Maskinsäkerhet

Sensor & Maskinsäkerhet

Vi erbjuder produkter inom sensorer och maskinsäkerhet för mobila maskiner, hissar, portar och grindar samt AGV. Oavsett vilken typ av utrustning eller miljö du arbetar med, strävar vi efter att tillhandahålla lösningar som uppfyller dina krav på mätning, positionering och som ökar säkerheten för både personal och utrustning.

”Produkter för säkerhet, mätning och positionering”

Tryck & Flöde

Tryck & Flöde

Med hjälp av våra produkter kan du säkerställa en effektiv styrning och övervakning av vätskor och gaser i olika tillämpningar och miljöer, vilket bidrar till ökad precision och kontroll över dina processer. Vårt sortiment inkluderar lösningar för att exakt mäta och reglera tryck, nivå, temperatur och flöde.

”Komponenter och skräddarsydda lösningar för mätning och reglering av vätskor och gaser”

Computer Vision

Computer Vision

Här hittar du ett komplett sortiment som uppfyller dina behov och krav på noggrannhet och prestanda inom computer vision. Vi erbjuder kameror, optik, mjukvara och tillbehör för både traditionella 2D- och 3D-applikationer. Detta kompletteras med kraftfulla datorer för bland annat AI- och embedded-lösningar.

”Det självklara valet när du väljer komponenter till din visionlösning”


Kompetens

Kompetens

Våra produktansvariga är uppdaterade med den senaste teknologin som garanterar att du som kund alltid får de mest aktuella och innovativa lösningarna.

Specialister på produkter

Våra produktansvariga är tillverkarens förlängda arm in i OEM Automatic och jobbar nära tillverkarens organisation. De har ofta ett samarbete direkt med tillverkarens utvecklingsavdelning.

Produktansvariga finns inom varje produktområde och är experter inom sitt specifika produktutbud. Denna person är inte bara ansvarig för produkten som helhet, utan är också specialiserad och kunnig inom de detaljer och specifikationer som är unika för just den produkten. Detta säkerställer att vi kan erbjuda högkvalitativa produkter och branschspecifik expertis till våra kunder, samtidigt som vi täcker in ett brett och diversifierat produktutbud.

Teknisk expertis och unika lösningar

Oavsett om du söker avancerade tekniska produkter eller behöver skräddarsydda lösningar för din verksamhet, är våra produktansvariga här för att möta kundunika behov. Vi strävar efter att inte bara tillhandahålla produkter utan också vara länken mellan kundens behov och tillverkarens produktutveckling.

Branschledande tillverkare

Genom ett nära samarbete med globala aktörer som ligger i framkant inom teknik och produktutveckling, säkerställer vi inte bara tillgång till de senaste produkterna utan även en kunskapsbas som stöder vår kompetens inom företaget.

Med detta partnerskap garanterar vi teknisk kompetens och service som motsvarar de högsta standarderna inom vår bransch. Med oss som din samarbetspartner får du tillgång till expertis från både vårt eget team och världsledande tillverkare, vilket ger dig en konkurrensfördel på marknaden.

Lojalitet och partnerskap gör att vi knyter starka band och bygger goda och långsiktiga relationer med våra tillverkare. Vår målsättning är att vara den optimala säljkanalen som gör våra 
tillverkare marknadsledande inom deras unika produktsortiment på den lokala marknaden.

Lösningar

Lösningar

Vi på OEM Automatic ser till helheten av kundens behov och levererar gärna en komplett lösning. Utöver alla våra produkter vi har som standard hjälper vi gärna till att hitta den mest optimala lösningen för kundens utmaningar. Oavsett om det handlar om att anpassa produkten innan leverans eller att vi via våra tillverkare gör kundunika justeringar på produkter direkt från produktion. 

Produktförädlingen – vi frigör dina resurser

Genom vår förädlingsavdelning kan vi hjälpa våra kunder att hitta den mest effektiva logistiklösningen för varje enskilt fall. Det kan innebära att specialpacka och märka produkter med specialetikett, montera ihop ett färdigt delmontage som passar direkt i kundens applikation eller leverera färdigkapade kablar för att minska lagerhållning och spill. Dessa lösningar kan enkelt beställas genom ett specifikt beställningsnummer. Vi vill hjälpa våra kunder att göra det de är bäst på och på så sätt få dem att kunna frigöra resurser och effektivisera verksamheten.

  Färre artikelnummer
  Effektivare inköp
  Enklare logistik
  Färre leverantörer
  Lägre totalkostnad

Samarbetspartners 

Tillsammans med våra samarbetspartners erbjuder vi även installation och service för våra produkter. Eftersom många av våra produkter integreras i större system och installationer har vi ett nätverk av partners som står redo att assistera efter leverans, anpassat efter specifika behov och branschkrav.

Så kan det gå till  

En av våra kunders, Manta Marine Technologies, utmaning var att hitta en encoder som klarade av den tuffa miljön till havs i deras Wind Assisted Propulsion-system. Vi tog fram en unik encoder i V4A-material, ett syrafast och rostfritt stål som tål kontakt med saltvatten. Dessutom levererade vi en version som var ATEX-klassad.

OEM Automatic har blivit vårt ”to-go-to-ställe”

- Christoffer Ahlström, 
El- och automationschef, Manta Marine Technologies

Kundanpassning direkt från tillverkare

I vårt sortiment har vi mer än 50 000 olika produkter och via våra 130 tillverkare har vi även tillgång till ännu fler produkter. Saknas just den produkten du behöver, tveka inte att höra av dig till våra produktansvariga så undersöker vi om vi kan hitta en lösning för ditt behov. Många av våra tillverkare har även möjlighet att ta fram kundunika lösningar beroende på volym och behov. 

Manta Marine

Närhet

Närhet

För oss är närheten till våra kunder viktig. Det åstadkommer vi genom ett centraliserat logistikcenter, personliga besök av engagerade säljare som utgår från våra fem säljkontor utspridda i landet, närvarande kundsupport och vår moderna webbsida. 

Logistik 

Höganloft är namnet på vårt logistikcenter i Tranås. Här lagerhålls mer än 30 000 artiklar som standard och vi levererar varje år över 300 000 orderrader. Det fungerar som en central logistikhub för OEM Automaticbolag i Sverige, Norge och Danmark samt för systerbolagen OEM Motor, Telfa och Batteripoolen.

Vårt stora och centraliserade logistikcenter skapar en rad skalfördelar som är till nytta för såväl kunder och tillverkare som för oss. Framför allt är det mängden artiklar vi kan ha lagerförda och möjligheten att lösa komplexa leveranser från olika tillverkare. Även faktorer som kvalitet, leveranssäkerhet, miljöbelastning och att möta specifika kundkrav möjliggörs genom att samla allt i en stor och central enhet.

Personliga besök 

Varje år genomför våra tekniska säljare ca 7 000 kundbesök utifrån våra säljkontor i Tranås, Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö. De personliga mötena är avgörande för att förstå våra kunders utmaningar och behov samt för oss att erbjuda vår unika, tekniska kompetens.

Kundsupport 

Hur du än kontaktar oss, oavsett om det är via telefon, chatt eller mail, finns det alltid en hjälpsam människa på andra sidan. Vår kundsupportavdelning är alltid beredda att bland annat svara på frågor rörande leveransbesked, prisförfrågningar eller generella frågor av teknisk karaktär. De hjälper även till med att registrera ordrar för att underlätta för dig som kund.
Karta

RELATIONSBYGGANDE AFFÄRER

Våra säljare har kunskap om sitt respektive produktområdes sortiment och har som huvudsaklig uppgift att arbeta nära kunden för att bidra med kommersiell och teknisk rådgivning. Detta görs för att alltid kunna erbjuda den bästa lösningen.

En personlig kontakt

Våra säljare fungerar som en personlig kontakt mellan kunder, vårt produktutbud och branschledande kompetens. För att kunna bli riktigt duktiga på alla våra produkter är vi uppdelade i sex produktområden, med specialiserade säljare. Så för att kunna ge våra kunder den bästa produktlösningen jobbar ofta säljare från olika områden tillsammans.
Kunder

Lättillgänglig kunskap

Med säljkontor i Tranås, Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå är våra 40 säljare alltid redo att besöka dig var du än befinner dig i landet. Om det passar bättre med ett videomöte ordnar vi självklart det!

Ledare i utvecklingsprojekt

Säljarna är oftast den naturliga länken för att komma vidare, i såväl utvecklingsprojekt som olika problemlösningar. Det är oftast en säljare som håller ihop helheten och driver ett projekt tillsammans med kund. 

Ni är snabba att titta på våra önskemål när vi kikar på nya lösningar och funktioner. Vi upplever aldrig några problem med leverans- eller svarstider och det är heller inga problem att låna komponenter för att testa med.

- Petter Svensson, elkonstruktör, 
Toyota Material Handling

Våra produkter utsätts ofta för extrema miljöer exempelvis med vibrationer och damm. Tack vare det breda sortimentet och möjligheten till kundanpassning fortsätter OEM Automatic att vara en stabil och trygg leverantör till oss.

- Fredrik Jansson, Commodity Manager 
Husqvarna Construction


Hållbarhet & kvalitet

Fokus i hållbarhetsarbetet är att skapa en ekonomisk stabilitet med en lönsam tillväxt, minska negativ miljöpåverkan, hålla en hög affärsetik och vara en attraktiv och hälsosam arbetsplats. För att visa hur vi uppnår detta har vi delat upp arbetet i tre fokusområden: våra tre P:n - produkten, personen och planeten.

Våra tre P för hållbarhet

Kvalitet är en del 
av utvecklingen

OEM Quality development

Vi har utvecklat ett eget ledningssystem av aktiviteter, kallat OQD (OEM Quality Development) som bygger på Toyotas principer. Ledningssystemet systematiserar bland annat noggrann uppföljning av avvikelser, visualisering av utfall jämfört med mål och förbättringsinitiativ från medarbetarna. Ansvaret fördelas genom våra kvalitetsmöten och dokumention av arbetet sker på de tavlor som finns och syns ute i verksamheten. Tack vare vårt kvalitetsarbete OQD genomför vi löpande förbättringar som leder till hög leveransprecision samt utveckling av vårt kunderbjudande.

Effektiv reklamationshantering

Reklamationer är tyvärr ofrånkomligt. Däremot kan en reklamation vara en källa till utveckling och ny kunskap. Ambitionen när vi får en reklamation är att effektivt lösa ärendet så att kunden får en relevant ersättning men också att genomföra korrigerande åtgärder för att undvika att fel upprepas. 

Kvalitetscertifiering

Kvalitetsarbetet är en viktig del av vår verksamhetsstyrning och vi är certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.

Produkt

Produkten

Våra produkter ska bidra till tekniklösningar som skapar en mer hållbar industri. Det innebär bland annat att vi tillhandahåller produktinformation som gör det möjligt för kunder att välja det bästa alternativet för deras applikation. Vi tar ansvar genom att vara med och bidra med kunskap till mer hållbara lösningar med hjälp av våra produkter i olika forum. Vi har en dialog med våra leverantörer för att främja hållbara egenskaper vid produktutveckling, bland annat när det kommer till cirkuläritet, minskad resursförbrukning vid produktion och effektivitet i användarfasen.

hållbar industri  hållbar produktion

Person

Personen

Vi värdesätter engagerade och välmående medarbetare samt strävar efter att skapa en trivsam arbetsmiljö genom årliga utvecklingssamtal. Vi vill också vara en attraktiv arbetsplats för alla och lägger stor vikt vid jämställdhet. Genom att hålla föreläsningar, genomföra interna utbildningar och granska våra rekryteringsprocesser strävar vi efter att vara en inkluderande arbetsgivare. Dessutom kartlägger vi könsfördelningen för att öka andelen kvinnor både inom vårt bolag och inom ledande befattningar.

På vårt logistikcenter är säkerheten av högsta prioritet. Med väletablerade rutiner arbetar vi kontinuerligt för att upprätthålla en trygg arbetsplats. Eftersom vi inte har någon egen produktion engagerar vi oss även aktivt i övervakningen av våra tillverkares processer, och att våra tillverkare åtar sig att följa vår code of conduct för att säkerställa att mänskliga rättigheter och etiska standarder upprätthålls.

jämställdhet  arbetsvillkor

Planet

Planeten

Vi arbetar med att reducera vår klimatpåverkan och bidra till biologisk mångfald. Vi följer upp våra koldioxidutsläpp månadsvis för att vidta åtgärder som leder oss mot målet att halvera våra utsläpp till 2030 (basår 2020). Med medvetenhet om att transporter utgör en betydande del av vår påverkan arbetar vi aktivt med att identifiera och implementera förbättrade transportsätt. Genom god planering, framförhållning, korrekta beställningar och säkerställd produktkvalitet öppnas möjligheter till bättre fraktalternativ för våra verksamheter.

För oss är det även av stor vikt att den el vi förbrukar är förnybar och helst egenproducerad, exempelvis genom solceller. Eftersom detta är en central aspekt för oss, genomför vi också arbete för att följa upp våra tillverkares energiförsörjning och klimatpåverkan.

bekämpa klimatförändringarna  biologisk mångfald


Våra värderingar är grunden för vår kultur

Vår kultur inom OEM Automatic bygger på våra fyra grundvärderingar. Dessa värderingar har följt oss sedan starten 1974. Med långsiktighet och stark sammanhållning har vi skapat en organisation med hög trivsel. Detta är en viktig del till vår framgång!

Engagemang

Engagemang

Med engagemang växer vi tillsammans.

Check Vi är ansvarstagande och har en positiv attityd

Check Vi är nyfikna inför nya arbetssätt och lösningar

Check Vi vill uppnå och överträffa förväntningar

Omtanke

Omtanke

Med familjär stämning visar vi omtanke om varandra.

Check Vi bryr oss om kollegor, kunder och leverantörer

Check Vi uppmuntrar varandra att våga utvecklas 

Check Vi är ärliga mot varandra och tar oss tid att lyssna

Kompetens

Kompetens

Med hög kompetens hänger vi med i utvecklingen.

Check Vi tar till oss ny kunskap och teknik

Check Vi hänger med i omvärldens utveckling

Check Vi bidrar med värdeskapande och hållbara projekt

Enkelhet

Enkelhet

Med enkelhet skapar vi långsiktiga relationer.

Check Vi är lättillgängliga

Check Vi är lösningsorienterade

Check Vi är prestigelösaKundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta