Tryck & Flöde Tryck & Flöde
2018-10-08

Processatsning för att möta en växande efterfrågan

Processatsning
Med förvärv, en utökad organisation samt den ständiga tillverkarutvecklingen som kontinuerligt breddar sortimentet har vi tagit nästa steg in i den svenska processindustrin. I år ställer vi ut med en monter även på ProcessTeknik.
Vi har under de senaste åren genomfört förvärv av bland annat Kübler och Temflow för att erhålla både kompetens och tillverkare som är starka mot processindustrin. Genom att dessutom komplettera med specialiserade tillverkare som finns inom koncernen byggs kontinuerligt ett väldigt spännande, men framförallt brett, sortiment upp av bland annat ventiler, instrumentering och tanktillbehör. Dessa tillverkare är bland annat Anderson-Negele som är pionjärer inom hygienisk mätteknik, Brooks Instrument, KSR Kuebler, Zimmerlin, Definox och InterApp som alla är marknadsledande inom sitt område.

Niclas Fritz, ansvarig för processområdet på OEM Automatic förklarar att det har funnits ett fåtal dominerande tillverkare på marknaden som är både tekniskt kunniga och som har en hög marknadsnärvaro. Vi är på plats och hjälper kunden med den specifika applikationen med deras utmaningar och problem. Under året har vi fått väldigt positiva reaktioner från kunder då vi kunnat ge snabbare och mer optimerade produktval, förklarar Niclas.

I Danmark är OEM Automatic Klitsø marknadsledande inom process vilket är en stor fördel och ett tätt samarbete mellan organisationerna pågår för att kunna möta marknaderna på bästa sätt. Niclas förklarar vidare att de under året tagit in nya tillverkare för att kunna erbjuda ett bredare sortiment, dels för befintliga kunder, dels för att attrahera nya kundsegment. Han säger att det finns planer på att utöka med fler tillverkare, både från koncernen och utanför. Niclas berättar att de för en ständig dialog med Danmark och att de har några tillverkare som kommer att introduceras på den svenska marknaden för att komplettera sortimentet ytterligare.

Satsningen har också inneburit att vi har utökat och byggt upp en specialiserad organisation för just processortimentet med kunniga och erfarna specialister som verkat i branschen länge. Detta för att kunna erbjuda spetskompetensen som krävs. Niclas säger att han sedan satsningen anställt tre personer som endast fokuserar på försäljning av processortimentet. Våra fyra produktexperter har funnits med i processbranschen i upp till 30 år så de har mycket djup kunskap om branschen. Många i teamet har dessutom varit kunder i branschen så de vet vad man som kund uppskattar av en leverantör vilket är en stor fördel, avslutar Niclas.

På mässan kommer vi att visa produkter som passar de flesta branscher inom process såsom livsmedels- kemi-, raffinaderi-, massa och papper-, stål-, läkemedels- och reningsverksindustrin. Under mässan kommer ett högt fokus ligga på just ventiler, instrumentering, tanktillbehör och massflödesövervakning. Ny instrumentering från Anderson-Negele och Aplisens kommer att finnas på plats. Bland annat kommer du att kunna se den nya grumlighetsmätaren från Anderson-Negele som ger dig möjligheten att minska användningen av vatten, kemikalier och energi, samt minskar produktförluster och därmed ökar konkurrenskraften. 

Kom och se det breda sortimentet och utmana våra produktspecialister för att upptäcka vad de kan hjälpa dig med i monter D07:16.
Fritz processatsning
Teknisk rådgivning
Niklas FritzNiclas Fritz

Produktområdeschef, Tryck & Flöde - Process

075-242 41 56

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta