Tryck & Flöde Tryck & Flöde
2016-12-06

Industristötdämpare från Weforma

Industristötdämpare från Weforma
Weforma har helt specialiserat sig på decelerationsteknik, där stötdämpare för industriellt bruk är den stora produktgruppen. Weforma har framgångsrikt samarbetat med OEM Automatic AB i över 20 år.

Weforma har egen tillverkning av alla delar och har på detta sätt full kontroll över produktionen. Konstruktionen är unik med många patenterade funktioner. Varje produkt från Weforma testas med minst 100 cykler innan de levereras för att säkerställa funktion.

Serie Mega Line

Serie Mega Line erbjuder ett brett sortiment av industristötdämpare och finns i både förinställt och justerbart utförande, med slaglängder från 4 mm upp till 250 mm.

Dämparen är behandlad med så kallad ProSurf, vilket ger ett bra skydd mot bland annat korrosion. Hela kroppen är gängad för enklare montage, med gängstorlek från M4 upp till M115.

Tack vare integrerat ändstopp klarar hela dämparen mekaniskt att ta upp 10 % av den ursprungliga energin utan att skadas. Dämparna är konstruerade enligt den så kallade Helixprincipen, där tryck- och justerrör är en och samma komponent. Detta medför att diametern på kolven utökas vilket leder till högre energiupptagning per slag. Med Helixprincipen kan en mindre stötdämpare användas i applikationen, vilket minskar kostnaden för produkt och konstruktion.

  • Från 0,4 Nm/slag upp till 24 000 Nm/slag
  • Anslutning från M4 upp till M115
  • Slaglängd från 4 mm upp till 250 mm
  • Förinställd eller inställningsbar

 

Viktor Konnebäck
Viktor Konnebäck
Produktansvarig, Tryck & Flöde
Ansvarsområden

Nivåvakter, tryckvakter, fotpedaler, luftbrytare, industristötdämpare, lastceller, kraftgivare

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta