OEM Automatic
Publicerat: 2020-03-11

Ett år med WIKA

I början av 2019 tog vi nästa steg tillsammans med WIKA och utökade vårt samarbete på den svenska marknaden. WIKA är en av världens största tillverkare av produkter för mätning och övervakning av tryck, temperatur och nivå. Det utökade samarbetet innebar full tillgång till hela WIKAs sortiment och expertis.

Företagsnytt

Hur har året med tillgång till hela WIKAs sortiment varit?

Väldigt positivt. Vi har kunnat erbjuda våra kunder ett bredare sortiment än tidigare. Det har också gett oss tillgång till specialister inom varje marknadssegment, vilket har varit utvecklande för både vår personal och våra kunder. Den stora fördelen under året har helt enkelt varit tillgången till ett unikt sortiment och produktspecialister.

Vad tar ni med er för lärdomar från året?

Vi har haft mycket, och nära kontakt under året. Det har varit väldigt värdefullt för oss. Både produktansvariga och säljare från oss har varit hos WIKA i Tyskland flera gånger under året för att utbilda sig ytterligare i produkterna och sortimentet. Deras specialister har även varit här för att få en nära kontakt med oss samt att få följa med till flera av våra kunder. Vi har en nära och bra relation idag. 

Vad blir fördelarna för kunderna? 

Nu kan vi erbjuda det bredaste sortimentet på marknaden tillsammans med djup teknisk kompetens och det har tagits emot väldigt bra. Tillgången till WIKAs testlaboratorium i kombination med deras produktspecialister innebär att vi kan återkoppla snabbare vid produktspecifika frågor. Ett större standardsortiment medför kortare leveranstider och en närmare dialog med WIKA innebär bättre möjligheter till kundanpassade lösningar. Det breda sortimentet tillsammans med vår logistikorganisation gör oss till en attraktiv leverantör av komponenter för industriautomation.  

Genom att anpassa, förädla och montera ihop olika komponenter till en färdig lösning som sedan beställs på ett specifikt beställningsnummer kan vi förenkla och effektivisera för kunden. Vi hjälper också gärna till att hitta den effektivaste logistiklösningen för varje enskilt fall. Fördelarna för kunden blir färre artikelnummer, enklare logistik, lägre totalkostnad, effektivare inköp och färre leverantörer. 

"Det breda sortimentet tillsammans med vår logistikorganisation gör oss till en attraktiv leverantör av komponenter för industriautomation

Hur ser du på framtiden med WIKA?

Jag ser positivt på framtiden och vi har stora möjligheter att fortsätta utvecklas och växa tillsammans. Vi kommer till exempel kolla på EDI-lösningar för att effektivisera för oss båda. WIKA har höga ambitioner, och det har vi också. Vi vill ständigt utvecklas och kunna erbjuda kunderna nya lösningar. Tillsammans ser vi också stor potential att WIKA kan växa med Group OEM Automatic som innefattar alla OEM Automatic-bolag. 

 

Läs mer om WIKA här

Se Isak Hedberg berätta mer om dykrör från WIKA

 

 
Teknisk rådgivning
Markus PetterssonMarkus Pettersson

Affärsområdeschef, Tryck & Flöde

076-527 81 71 076-527 81 71

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075-242 42 00

Skicka e-post Skicka e-post

comments Chatta