Tryck & Flöde Tryck & Flöde
2019-11-04

En kompakt ejektor som sköter sig själv

OEM Automatic
I den industriella världen kopplas allt fler komponenter in i avancerade styrsystem för att förenkla processer och få ut viktig diagnostik. Coval följer trenden genom att lansera LEMCOM-serien, den första vakuumejektorn med Fieldbuskommunikation.

Serie LEMCOM är baserad på en innovativ och effektiv struktur, där en ”masterenhet” hanterar kommunikationen i bus-slingan, för att sedan föra den vidare till en ”sekundärenhet”.
En master kan styra upp till 15 sekundära enheter och kan få ut nödvändig diagnostik för alla enheterna till ett styrsystem, vilket gör LEMCOM till en användarvänlig systemlösning.
Anslutningen mellan enheterna sker enkelt via M8 anslutnings-bryggor eller med M8/M8 standardkablar för fjärrmoduler. Fieldbusprotokoll som stöds är PROFINET, EtherNet och CANopen.
LEMCOM-ejektorerna är kompakta och ger en flexibilitet vid valet av montering eftersom de kan stå som fristående eller i blockmonterade konfigurationer.
Resultatet leder till att vakuumejektorerna kan placeras i närheten av en applikation, vilket garanterar en minskning i cykeltid, griptid och energiförbrukning.

INTERNT I VARJE LEMCOM EJEKTOR FINNS:

  • ASC-system som med hjälp av en intern tryckvakt och styrelektronik kan få ejektorn att stänga av lufttillförseln vid uppnådd vakuumnivå för att spara på luftförbrukning. Lufttillförseln justeras automatiskt vid minskat vakuum för att behålla greppet.
  • Avblåsningsventil med automatisk funktion.
  • Tryckregulator som justerar ner ingångstrycket till 3,5 bar.
  • Öppet filter, all luft som kommer in genom vakuumflödet filtreras direkt 
    ut i atmosfär.

Teknisk rådgivning
Eldar KaratEldar Karat

Produktansvarig, Tryck & Flöde

075-242 42 23

Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

075-242 42 00

Skicka e-post

Chatta